Quantcast
ΑΑΔΕ: Δείτε ποιες εφαρμογές είναι εκτός λειτουργίας σήμερα και ποιες τις επόμενες ημέρες - enikonomia.gr
share

ΑΑΔΕ: Δείτε ποιες εφαρμογές είναι εκτός λειτουργίας σήμερα και ποιες τις επόμενες ημέρες

δημοσιεύτηκε:

Εκτός λειτουργίας θα είναι σήμερα ορισμένες εφαρμογές της ΑΑΔΕ λόγω της ένταξης 5 επιπλέον ΔΟΥ στο Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης Αττικής, (ΚΕΒΕΙΣ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αρχήςοι εφαρμογές “τα Αιτήματά μου” και “τα Ραντεβού μου” για τα ανωτέρω τμήματα των ΔΟΥ Περιστερίου, Ε’ Πειραιά, Νίκαιας, ΙΓ’ Αθηνών και Αιγάλεω έπαυσαν να είναι διαθέσιμες από σήμερα στις 14:30.

«Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων συνεχίζει τη σταδιακή ενσωμάτωση αρμοδιοτήτων νέων ΔΟΥ στο Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕΒΕΙΣ) Αττικής. Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα 23/10 μεταφέρονται  σε αυτό οι αρμοδιότητες των Τμημάτων Εσόδων και Δικαστικού & Νομικής Υποστήριξης των ΔΟΥ Περιστερίου, Ε’ Πειραιά, Νίκαιας, ΙΓ’ Αθηνών και Αιγάλεω.

Οι φορολογούμενοι, που υπάγονται σε αυτές τις ΔΟΥ, θα εξυπηρετούνται για τα συγκεκριμένα τμήματα:

  • ψηφιακά, στις εφαρμογές, “τα Αιτήματά μου” και “τα Ραντεβού μου”, από το ΚΕΒΕΙΣ Αττικής
  • τηλεφωνικά, από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ), στο +30 213 162 1000, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 7:30 έως 17:00 » σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΑΑΔΕ

Ποιες άλλες εφαρμογές της ΑΑΔΕ θα κλείσουν

Επίσης ενόψει της ενσωμάτωσης:

  • Αύριο, Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 11μμ θα κλείσουν οι εφαρμογές Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων και η υποβολή δηλώσεων Ε9 ετών 2014-2023 για τις  ΔΟΥ ΙΖ’ Αθηνών, Γλυφάδας, ΙΒ’ Αθηνών, Ελευσίνας, Περιστερίου, Ε’ Πειραιά, Νίκαιας, ΙΓ’ Αθηνών και Αιγάλεω.
  • Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 12 μμ θα κλείσουν οι εφαρμογές δηλώσεων Εισφοράς Συναλλάγματος, Φόρου Εισοδήματος ΝΠ, Παρακρατούμενων Φόρων και Άλλων Φόρων, για όλες τις ΔΟΥ
  • Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 12μ  δε θα είναι διαθέσιμες για τις ΔΟΥ ΙΖ’ Αθηνών, Γλυφάδας, ΙΒ’ Αθηνών, Ελευσίνας, Περιστερίου, Ε’ Πειραιά, Νίκαιας, ΙΓ’ Αθηνών και Αιγάλεω η υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ, η πλατφόρμα myPROPERTY, οι ρυθμίσεις οφειλών και οι ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω myAADE.

Όλες οι εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στις  10:30 π.μ 

Η προγραμματισμένη σταδιακή μεταφορά και ενσωμάτωση στο ΚΕΒΕΙΣ Αττικής των παραπάνω αρμοδιοτήτων και των υπόλοιπων ΔΟΥ του νομού Αττικής καθώς και της ΔΟΥ Σάμου, τροποποιείται ως εξής:

  • Από  τις 6 Νοεμβρίου: ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού και Εναλλακτικής Φορολόγησης Φορολογικών Κατοίκων Ημεδαπής, ΦΑΕ Αθηνών, Πλοίων, Κορωπίου, Παλλήνης και Χολαργού
  • Από  τις 13 Νοεμβρίου: ΔΟΥ Α’ Αθηνών, Δ’ Αθηνών, ΦΑΕ Πειραιά, Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Ψυχικού.
  • Από τις  20 Νοεμβρίου: ΔΟΥ Ηλιούπολης, Καλλιθέας, Α’ Πειραιά, Αγίων Αναργύρων, Νέας Ιωνίας και ΔΟΥ Σάμου

Ποια πληροφορικά συστήματα δεν θα είναι διαθέσιμα την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στην κατεύθυνση συνεχούς βελτίωσης και αναβάθμισης των υποδομών της και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς την Δημόσια Διοίκηση, προχωρά σε περαιτέρω αναβάθμιση της υποδομής του G-Cloud.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 07:00 με διάρκεια 30 λεπτών, κατά την οποία τα επηρεαζόμενα πληροφορικά συστήματα δεν θα είναι διαθέσιμα. Οι φορείς των οποίων τα πληροφοριακά συστήματα επηρεάζονται από τις εργασίες, έχουν ήδη λάβει σχετική αναλυτική ενημέρωση από τη ΓΓΠΣΨΔ και έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα για την ενημέρωση των τελικών χρηστών τους για τη μη διαθεσιμότητα των παρεχόμενων ηλεκτρονικών τους υπηρεσιών.

Η πρόσβαση σε υπηρεσίες μέσω κωδικών Taxisnet (oAuth2) δεν θα επηρεαστεί.

Όπως και σε προηγούμενες εργασίες αναβάθμισης υποδομών, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εν λόγω εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, στο πλαίσιο ελαχιστοποίησης της επίπτωσης από τη μη διαθεσιμότητα των ανωτέρω υπηρεσιών.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.