Quantcast
Αχτσιόγλου: Θα προχωρήσουμε στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων - enikonomia.gr
share

Αχτσιόγλου: Θα προχωρήσουμε στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων

δημοσιεύτηκε:

ΣTην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ταμείων είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλιση Έφη Αχτσιόγλου.

‘Όπως ανέφερε στην Αττική είναι εγκαταλελειμμένα και ερείπια 650 κτίρια, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη σχετικά με την ακίνητη περιουσία του ΠΙΚΠΑ και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αξιοποίηση της.
«Από τα 1100 ακίνητα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το 50% είναι κενά ή αναξιοποίητα, μόλις το 14% από αυτά είναι μισθωμένα και το 6% με ιδιόχρηση.

Από τα οικόπεδα που είναι περίπου 640.000 τμ το 21% είναι καταπατημένα ενώ άνω του 60% είναι αναξιοποίητα και μόλις 1% έχει αξιοποιηθεί», υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε:

« Αυτό που παραλάβαμε ήταν ένα πάρτι εργολάβων ιδιωτών που εκμεταλλεύονταν την δημόσια ακίνητη περιουσία. Ακόμα και μια επισκευή ήταν αυστηρά συνδεδεμένη με 8-10 ιδιωτικές εταιρίες. Οι ασφαλιστικοί κοινωνικοί φορείς έπρεπε στις συγκεκριμένες εταιρίες να αποταθούν. Οι διαγωνισμοί κηρύσσονταν άγονοι και το κόστος στο σύστημα λειτουργίας αυξανόταν προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Υπήρχε απαγόρευση μίσθωσης από φορέα σε φορέα στο δημόσιο ενώ το κόστος επισκευής επιβάρυνε τον ίδιο τον φορέα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.