Quantcast
Αδαμίδης για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ: Ενδεχομένως και να τίθεται ζήτημα απιστίας - Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - enikonomia.gr
share

Αδαμίδης για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ: Ενδεχομένως και να τίθεται ζήτημα απιστίας – Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο

δημοσιεύτηκε:

Να αποσύρει το νομοσχέδιο της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης και ζήτησε από τους βουλευτές να μην το ψηφίσουν.

«Αυτό το νομοσχέδιο στερείται προοπτικής οράματος και κοινής λογικής» είπε ο κ. Αδαμίδης και πρόσθεσε ότι δεν έχει βάση η επίκληση της απόφασης του ευρωδικαστηρίου για την προώθηση ενός τέτοιου σχεδίου νόμου πολύ περισσότερο που έχουν δοθεί άδειες από το 2006 για κατασκευή μονάδων με καύσιμο το λιγνίτη και ακόμα κρατούν τις άδειες αυτοί που τις πήραν.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προανήγγειλε δικαστική προσφυγή και σημείωσε ότι η πρόνοια του νομοσχεδίου κινείται ετεροβαρώς υπέρ των ιδιωτών που θέλουν να επενδύσουν στον λιγνίτη.

Ο κ. Αδαμίδης εκτίμησε ότι όλα αυτά γίνονται επειδή τρία χρόνια μετά το άνοιγμα της αγοράς, η ΔΕΗ είναι αυτή που κρατάει τους πελάτες. «Όσο και αν προχωρήσουν τα ΝΟΜΕ και όσο και αν προχωρήσουν οι διαδικασίες αυτής της πώλησης, δεν πέφτει το μερίδιο της ΔΕΗ στη λιανική και το γνωρίζετε πολύ καλά» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Αδαμίδης και τόνισε ότι άλλες πρέπει να είναι οι μέθοδοι για να αλλάξει αυτό το μερίδιο και να υπάρξει ανταγωνισμός στον τομέα της λιανικής.

Αναφερόμενος στα εργασιακά, είπε ότι ο επενδυτής θα έχει τη δυνατότητα να κάνει δικό του Κανονισμό και μισθολόγιο. Είπε ακόμη ότι το ζήτημα της συλλογικής σύμβασης δεν έχει κλείσει και πρόσθεσε πως η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχει καταστήσει σαφές ότι σύμβαση με μειώσεις δεν θα υπογραφεί.

«Οι εργαζόμενοι θα είναι βορά στον νέο ιδιοκτήτη» είπε και πρόσθεσε ότι «οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια έχουν απολέσει 5,6 δισ ευρώ λόγω των μνημονίων» και τα χρήματα αυτά δεν πήγαν ούτε για το τιμολόγιο ούτε για τα κέρδη της επιχείρησης.

«Θεωρούμε ότι με το νομοσχέδιο και τις κινήσεις στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η διοίκηση της ΔΕΗ, ενδεχομένως να τίθεται και ζήτημα απιστίας. Εάν είναι πλεονάζον το προσωπικό στη Μεγαλόπολη και τη Φλώρινα, και πρέπει να λιγοστέψει, τότε πρέπει να απαντηθεί γιατί είχαμε πλεονάζον προσωπικό. Θέλουμε απόσυρση του νομοσχεδίου, κατάθεση μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού» είπε ο κ. Αδαμίδης και εκτίμησε ότι αν βρεθεί επενδυτής θα είναι γιατί η πώληση θα γίνει «κοψοχρονιά».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.