Quantcast
ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στον δημόσιο τομέα - Τα αιτήματα - enikonomia.gr
share

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στον δημόσιο τομέα – Τα αιτήματα

δημοσιεύτηκε:

Στην πανελλαδική ημέρα δράσης για την ανάδειξη των προβλημάτων του δημόσιου συστήματος Υγείας συμμετέχει σήμερα η ΑΔΕΔΥ.

Την ίδια στιγμή η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει σήμερα στάση εργασίας από τις 12 μ.μ.  έως τη λήξη του ωραρίου σε ολόκληρο το δημόσιο στο Λεκανοπέδιο.

Οι κινητοποιήσεις θα γίνουν σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕ/ΠΦΥ, ΠΟΣΕΥΠ/ΠΦΥ). Επίσης επισημαίνεται ότι στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στη 1 μμ στο υπουργείο Υγείας και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

“Περίπου 2.500 συνάδελφοι νοσούν από κορονοϊό. Υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στα Νοσοκομεία. Μειώθηκε το προσωπικό πάνω από 10.000 υπαλλήλους σε σχέση με το περασμένο χειμώνα. (περίπου 7.000 αναστολές, 2.000 συνταξιοδοτήσεις, 2.500 προσωπικό σε καραντίνα)”. αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ

Τι περιλαμβάνει το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων



Το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι Ομοσπονδίες στην Υγεία περιλαμβάνει:

-Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

-Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

-Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού.

-Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.

-Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα. Καμία απόλυση υγειονομικού.

-Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών.

-Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.