Quantcast
Αεροσκάφος με 224 επιβάτες συνετρίβη στο όρος Σινά - enikonomia.gr
share

Αεροσκάφος με 224 επιβάτες συνετρίβη στο όρος Σινά

δημοσιεύτηκε:

Η Αίγυπτος επιβεβαίωσε ότι ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο με το οποίο χάθηκε η επαφή συνετρίβη στο κεντρικό Σινά.

Σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού πρωθυπουργικού γραφείου διευκρινίζεται ότι ο Σερίφ Ισμαήλ σχημάτισε μια υπουργική επιτροπή αντιμετώπισης των κρίσεων για να διαχειριστεί το θέμα της συντριβής του αεροπλάνου.

Οι αιγυπτιακές αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα επιβατικό αεροπλάνο που μεταφέρει 217 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα λίγο μετά την απογείωσή του από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, στην Ερυθρά Θάλασσα, με προορισμό την Ρωσία, δήλωσαν πριν από λίγο πηγές της αιγυπτιακής αεροπορίας.

Το αεροπλάνο αυτό μεταφέρει κυρίως Ρώσους τουρίστες, ενώ οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι διεξάγεται σχετική έρευνα.

Ωστόσο λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής της αιγυπτιακής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τα αεροπορικά δυστυχήματα δήλωσε ότι το αεροπλάνο με το οποίο χάθηκε η επαφή κατά το ταξίδι του προς την Ρωσία εξήλθε με ασφάλεια από τον αιγυπτιακό εναέριο χώρο και είχε επαφή με τις τουρκικές αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.

“Η ρωσική αεροπορική εταιρεία μας είπε ότι το ρωσικό αεροπλάνο με το οποίο χάσαμε την επαφή είναι ασφαλές και ότι ήρθε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας και ότι διέρχεται τώρα από τον τουρκικό εναέριο χώρο”, δήλωσε ο Αϊμάν αλ Μουκάνταμ, επικεφαλής της κεντρικής αρχής της Αιγύπτου που είναι αρμόδια για τα αεροπορικά δυστυχήματα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.