Quantcast
Αυξάνεται ο ρυθμός διενέργειας ηλεκτρονικών δημοπρασιών - enikonomia.gr
share

Αυξάνεται ο ρυθμός διενέργειας ηλεκτρονικών δημοπρασιών

δημοσιεύτηκε:

Αυξάνεται ο ρυθμός διενέργειας ηλεκτρονικών δημοπρασιών (έργων και μελετών) στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσε ότι από 25 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο εφαρμογής της ηλεκτρονικής διαδικασίας διενέργειας των διαγωνισμών του δημοσίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ για το σύνολο των διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών διενεργήθηκαν 67 διαγωνισμοί από 49 διαφορετικούς φορείς του δημοσίου για τους οποίους υποβλήθηκαν 662 προσφορές. Η συνολική προϋπολογισμένη δαπάνη αυτών των διαγωνισμών είναι 86.242.389,22 ευρώ , ενώ είναι σε εξέλιξη άλλοι 110 διαγωνισμοί από 53 φορείς, συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 116.922.685 ευρώ.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της γενικής γραμματείας, με την υποχρεωτική χρήση του ΕΣΗΔΗΣ και για τα δημόσια έργα υλοποιείται μία σημαντική μεταρρύθμιση εκσυγχρονισμού, που γίνεται πράξη με τη συνεργασία της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της γενικής γραμματείας Υποδομών και με την οποία ολοκληρώνεται η ηλεκτρονικοποίηση των διαγωνιστικών διαδικασιών μέχρι το στάδιο της κατακύρωσης για το σύνολο των φορέων του δημοσίου τομέα.

Υπενθυμίζεται στη σχετική ανακοίνωση ότι, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ χρησιμοποιείται ήδη από το 2013 από το σύνολο των φορέων του δημοσίου τομέα για όλες τις αντίστοιχες διαγωνιστικές διαδικασίες ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων με εκτιμώμενη αξία ανώτερη των 60.000 ευρώ, που αφορούν σε προμήθειες και υπηρεσίες.

Παράλληλα, οι δύο γενικές γραμματείες με σημαντικό αριθμό σεμιναρίων και τη συνεχή λειτουργία Help Desk υποστηρίζουν τόσο τις αναθέτουσες αρχές όσο και τους οικονομικούς φορείς παρέχοντάς τους την απαραίτητη εκπαίδευση στη χρήση του συστήματος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.