Quantcast
«Αγκάθι» η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων από τους δανειστές - enikonomia.gr
share

«Αγκάθι» η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων από τους δανειστές

δημοσιεύτηκε:

Τελευταίο αγκάθι πριν από τη συμφωνία εμφανίζεται αυτή τη στιγμή η μεταφορά περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου ύψους έως 50 δισ. ευρώ σε εταιρία, υπό την διαχείριση των δανειστών, είτε στο Λουξεμβούργο, είτε εντός της χώρας.

Η κυβέρνηση δεν δέχεται  τη σχετική  απαίτηση θεωρώντας ότι είναι αποικιοκρατικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί το θέμα να παραπεμφθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup.

Οι πρωθυπουργοί της Σλοβενίας και της Λιθουανίας αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης, απαντώντας «σχεδόν, σχεδόν» στους δημοσιογράφους που τους ρωτούσαν αν υπάρχει συμφωνία, σύμφωνα με μηνύματα δημοσιογράφων στο Twitter.

Οι δανεστές πιέζουν να υπάρξει μεταφορά των τίτλων της περιουσίας του Δημοσίου, ύψους 50 δισ. στο fund στο Λουξεμβούργο, αλλά οι τίτλοι αυτοί να χρησιμοποιούνται ως εγγύηση για την αποπληρωμή δόσεων της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα τρία χρόνια.

«Είδαμε πολλών ειδών περιουσιακά στοιχεία, εκ των οποίων κτίρια, γη, εταιρεία ύδρευσης, ενέργειας. Αλλά δεν χρειάζεται βιασύνη.» γράφουν δημοσιογράφοι από διεθνή μέσα.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την πρόταση για το fund με τα ελληνικά assets να μην αποσύρεται τελικώς από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης, αλλά να παραμένει με στόχο τη μείωση της ακίνητης περιουσίας που θα περάσει σε αυτό.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.