Quantcast
Άγρια κόντρα Σόιμπλε – Ντράγκι έφερε την διακοπή του Eurogroup - enikonomia.gr
share

Άγρια κόντρα Σόιμπλε – Ντράγκι έφερε την διακοπή του Eurogroup

δημοσιεύτηκε:

Ο άγριος τσακωμός που προέκυψε μεταξύ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ήταν η αιτία της διακοπής του Eurogroup, η συνεδρίαση του οποίου θα ξεκινήσει σήμερα, στις 12 το μεσημέρι .

Ο Μάριο Ντράγκι , υπερασπίστηκε την Ελλάδα στην υπόθεση του PSI+ σε αντίθεση με τον Σόιμπλε, ο οποίος ήταν επικριτικός σχεδόν και τις 9 ώρες που κράτησε το Eurogroup.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός διέκοψε φανερά εκνευρισμένος τον Μάριο Ντράγκι την στιγμή που αναφερόταν στο ελληνικό πρόβλημα λέγοντας του σε έντονο ύφος: «Μην με περνάς για ανόητο».

Χρειάστηκε να παρέμβει ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλμουμ, ο οποίος ανακοίνωσε την διακοπή της συνεδρίασης, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και την συνέχισή της σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι η συζήτηση γενικώς ήταν έντονη και ότι υπήρξαν μερικές χώρες της Ευρωζώνης οι οποίες δεν έδειξαν καμία διάθεση διαβούλευσης με την ελληνική πλευρά.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν από τις Βρυξέλλες ότι εκτός από την προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα τακτική Σύνοδο του Eurogroup, κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη.

Ως τότε θα πρέπει να έχουν εγκριθεί από την Βουλή των Ελλήνων νομοθετικές πράξεις σχετικές με το συνταξιοδοτικό σύστημα και τον ΦΠΑ στην Ελλάδα.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.