Quantcast
Αγρότες: Στο Σύνταγμα τα τρακτέρ, στις 18:30 το συλλαλητήριο – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο - enikonomia.gr
share

Αγρότες: Στο Σύνταγμα τα τρακτέρ, στις 18:30 το συλλαλητήριο – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

δημοσιεύτηκε:

Πληθαίνουν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους που καταφθάνουν στο Σύνταγμα από κάθε γωνιά της χώρας για το μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Το Σύνταγμα «πλημμύρισε» από τρακτέρ τα οποία έχουν παραταχθεί ακριβώς μπροστά από την Βουλή, έχοντας και ένα φέρετρο της κτηνοτροφίας στο οποίο αναγράφεται «θερμά συλλυπητήρια στους αγρότες». Παράλληλα, στο Σύνταγμα έχει στηθεί και η εξέδρα για τις ομιλίες.

Όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο και στις φωτογραφίες του enikos.gr τα τρακτέρ έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας, με τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. να έχουν τεθεί σε ισχύ προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου, καθώς αναμένουμε να κλείσουν μία σειρά από κεντρικοί δρόμοι.

Παράλληλα στο Σύνταγμα έχει στηθεί και η εξέδρα για τις ομιλίες.

Πρώτοι έφθασαν στο κέντρο οι αγρότες της Εύβοιας, οι οποίοι συναντήθηκαν λίγο πριν από τις 12:00 στα διόδια των Αφιδνών με το κονβόι των τρακτέρ που αναχώρησε από το Κάστρο Βοιωτίας.

Λίγο μετά τις 13:00 στα διόδια ενώθηκαν μαζί τους και τα τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα από τη Θήβα, το Σχηματάρι και από άλλες περιοχές, ενώ τα πούλμαν που ξεκίνησαν από Αλεξανδρούπολη έως και το Κάστρο Βοιωτίας ανέρχονται σε 60.

Δείτε βίντεο από τους αγρότες με τα τρακτέρ που έχουν φτάσει στο κέντρο της Αθήνας

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

-Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

-Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

-Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

-Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Το μεσημέρι της Τρίτης, έγινε γνωστό ότι θα τεθούν σε ισχύ και πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., αστυνόμο Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου θα υπάρξουν πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς ΔεληγιώργηΠειραιώςΣταδίουΦιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Δημογλίδου:

«Λόγω της κίνησης των αγροτών προς το κέντρο της Αθήνας, σας ενημερώνουμε ότι μέσα στην επόμενη ώρα η Τροχαία συμπληρωματικά θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τόσο η μετακίνηση των αγροτών όσο και η κίνηση των υπόλοιπων πολιτών στην περιοχή.

Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη Λεωφόρο Αθηνών και στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων».

Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, από το ύψος της οδού Αθανάσιου Διάκου και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη.

ΕΛ.ΑΣ.: Να αποφεύγουν οι πολίτες τις μετακινήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Συντάγματος

Η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες και συγκεκριμένα περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Συντάγματος, ιδίως μετά τη μία το μεσημέρι έως και την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

Επίσης, επισημαίνει ότι όσοι θα πρέπει να μετακινηθούν στις περιοχές που έχουν ληφθεί έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης για τη λήψη οδηγιών.

Συγκεκριμένα, ο Προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.), Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου αναφέρει:

«Λόγω των τροχονομικών μέτρων που λαμβάνουμε σήμερα, με έμφαση στο κέντρο της Αθήνας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους κεντρικούς οδικούς άξονες και συγκεκριμένα περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Συντάγματος, ιδίως μετά τη μία το μεσημέρι έως και την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων. Όπως σας έχουμε ήδη ανακοινώσει η κίνηση των αγροτών θα πραγματοποιηθεί μέσω της Λεωφόρου Κηφισού ώστε να εισέλθουν με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στη Λεωφόρο Αθηνών με προορισμό το Σύνταγμα. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν κατά περίπτωση διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της κίνησης. Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες σε περίπτωση ύπαρξης εξαιρετικού λόγου μετακίνησης μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης για τη λήψη οδηγιών».

Πηγή: enikos.gr

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.