Quantcast
Αγρότες: Ξεκίνησε η κάθοδος των τρακτέρ - Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν μέχρι το κέντρο της Αθήνας - enikonomia.gr
share

Αγρότες: Ξεκίνησε η κάθοδος των τρακτέρ – Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν μέχρι το κέντρο της Αθήνας

δημοσιεύτηκε:

Το «ταξίδι» των αγροτών με τα τρακτέρ για την Αθήνα, εκεί όπου αύριο το απόγευμα στις 6:30 μ.μ. δίνουν ραντεβού στο μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος , έχει ήδη ξεκινήσει.

Τα πρώτα 20 τρακτέρ από τον Πλατύκαμπο ξεκίνησαν πριν από λίγο μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου και θα φτάσουν στο Στεφανοβίκειο όπου θα προστεθούν στο κονβόι τα τρακτέρ του μπλόκου.

Στη συνέχεια θα ανέβουν στην Εθνική Οδό και θα φτάσουν στον Αλμυρό Βόλου όπου θα προστεθούν και αυτά τα τρακτέρ. Θα κατευθυνθούν όλοι μαζί, με χαμηλές ταχύτητες και συνοδεία περιπολικών στο Κάστρο Βοιωτίας με μια ενδιάμεση στάση στην Ανθήλη.

Στο Κάστρο οι αγρότες αναμένεται να φτάσουν το απόγευμα και θα διανυκτερεύσουν απόψε εκεί, ώστε το πρωί να συνεχίσουν την κάθοδο προς την Αθήνα.

Την ίδια ώρα τα τρακτέρ από τον Ε65 (Καρδίτσα- Φάρσαλα) μαζί με αυτά από το Μεγαλοχώρι Τρικαλων θα ανέβουν στον Ε65 με προορισμό την Λαμία και το Κάστρο Βοιωτίας.  Την Τρίτη το πρωί θα βρεθούν εκεί και οι υπόλοιποι αγρότες από όλη την Ελλάδα για να κατέβουν στην πρωτεύουσα.

Μαζί τους θα έχουν κι άλλα οχήματα με καύσιμα αλλά και για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσει κάποιο αγροτικό μηχάνημα, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν και να το επιδιορθώσουν ενώ αύριο νωρίς το πρωί από το Κάστρο Βοιωτίας θα ξεκινήσουν προς την Αθήνα. Η προσυγκέντρωση είναι για τις 17:30 αύριο στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια στις 18:30 όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Επίσης, αύριο θα ξεκινήσουν πάρα πολλά  ΙΧ αγροτών με όσο γίνεται περισσότερα άτομα το καθένα, αλλά και λεωφορεία. Υπολογίζεται ότι από την Θεσσαλία μέχρι στιγμής τα λεωφορεία που αναμένεται να κατέβουν στην Αθήνα μπορεί και να ξεπερνούν τα 60.

Τι θα γίνει στην Αθήνα – Πώς θα κινηθούν μέχρι το Σύνταγμα

Βάσει των όσων αποφασίστηκαν στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την Κυριακή και θα οριστικοποιηθούν σε νέα σύσκεψη σήμερα, αναμένονται περίπου 120 με 150 τρακτέρ στην πρωτεύουσα.

Πρώτος σταθμός: Όλα τα τρακτέρ, οχήματα αγροτών θα φτάσουν μέχρι την Λεωφόρο Αθηνών

Δεύτερος σταθμός: Θα κινηθούν προς την πλατεία Καραϊσκάκη

Τρίτος σταθμός: Θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Ομονοίας

Τέταρτος σταθμός: Τα αγροτικά μηχανήματα θα κινηθούν προς το Σύνταγμα μόνο από έναν δρόμο, είτε από την Πανεπιστημίου είτε από την Σταδίου και εκεί θα σταθμεύσουν τα τρακτέρ.

Πέμπτος σταθμός: Τα πούλμαν που θα μεταφέρουν τους αγρότες και υπολογίζονται σε 70 θα πάνε στο ΟΑΚΑ και μετά με το τρένο (ΗΣΑΠ)  θα κατέβουν οι αγρότες προς το κέντρο της Αθήνας.

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις – σημεία υποδοχής των αγροτών, από τα εργατικά συνδικάτα και τους φορείς της Αττικής για το συλλαλητήριο τους στο Σύνταγμα, θα είναι αύριο στις 17:30, στις περιοχές:

Ομόνοια: Ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά, στο Φάρμακο, στον Τύπο – Χαρτί και τη Κλωστοϋφαντουργία, Σωματεία Εργαζομένων στην Ενέργεια, στο Νερό και στη Χημική Βιομηχανία, Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.

Πλατεία Σανταρόζα (απέναντι από REX): Σωματεία εργαζομένων σε Τηλεπικοινωνίες, Ταχυμεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Ομοσπονδία και σωματεία Λογιστών – Ελεγκτών, Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Σωματεία Καλλιτεχνών, Σωματεία Καθαριστών – Καθαριστριών.

Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών. Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας και της Εκπαίδευσης. Σύλλογοι Σπουδαστών Κατάρτισης

Σύνταγμα: Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομοσπονδία και Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματεία στις Κατασκευές, Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Ναυτεργατικά Σωματεία, Σωματεία Λιμενεργατών και εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες, μαζικοί φορείς Νοτίων και Ανατολικών Προαστίων, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στο μεταξύ, τα μπλόκα των αγροτών θα συνεχιστούν κανονικά ως την Τρίτη, όπως ξεκαθαρίζουν.

Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί

Οι αγρότες που θα φτάσουν στην Αθήνα εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τους 7.000, αλλά ο τελικός αριθμός των διαμαρτυρόμενων αναμένεται να είναι μεγαλύτερος καθώς στο συλλαλητήριο θα «ενωθούν» μαζί τους φορείς εργαζομένων, φοιτητές και πολίτες. Επί ποδός αναμένεται να είναι 5.000 αστυνομικοί.

Οι αστυνομικές δυνάμεις από σήμερα έως και την Τετάρτη βρίσκονται σε κατάσταση εγρήγορσης. Στη σημερινή σύσκεψη θα «κλειδώσει» και ο τελικός αριθμός των τρακτέρ, στα οποία θα επιτραπεί η… είσοδος στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτό που επιδιώκεται είναι να μην διαταραχθεί σε μεγάλο βαθμό η κυκλοφορία και η καθημερινότητα της πόλης. Οι αστυνομικοί διευθυντές σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους επιτελείς του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποφασιστεί ήδη ο χώρος που θα καταλάβουν τα τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος, ενώ τρία είναι τα σημεία – κλειδιά του επιχειρησιακού σχεδίου: το ένα αφορά στον συγκεκριμένο αριθμό τρακτέρ, το δεύτερο είναι να μην κινηθούν ανεξέλεγκτα μέσα στον αστικό ιστό και το τρίτο να μην παρακωλυθεί πολύ η κυκλοφορία.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυξημένα και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θα έχουν εικόνα για την κίνηση των αγροτών σε ολόκληρη την Επικράτεια, κατεβαίνοντας προς Αθήνα. Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει μέτρα που θα εφαρμοστούν από σήμερα Δευτέρα, καθώς θα ξεκινήσει η κάθοδος των αγροτών και θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Μάλιστα, η Τετάρτη θεωρείται κομβικής σημασίας ημέρα διότι με βάση το σχεδιασμό θα πρέπει να έχουν απομακρυνθεί όλα τα τρακτέρ από την πόλη, η οποία -πάντα σύμφωνα με το σχεδιασμό- θα πρέπει να επιστρέψει στην «κανονικότητα». Όπως λένε πηγές της λεωφόρου Κατεχάκη, «την Τετάρτη όλοι οι δρόμοι θα είναι ανοιχτοί και ως προς αυτό θα υπάρξει αυστηρότητα ως προς την τήρησή του».

Πηγή: enikos.gr

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.