Quantcast
Airbus: «Δίκοπο μαχαίρι« η τιμή του πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Airbus: «Δίκοπο μαχαίρι« η τιμή του πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Οι αεροπορικές εταιρίες ακόμη χρειάζεται να επενδύουν στην αποδοτικότητα καυσίμων των στόλων τους παρά τις χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο, τόνισε ο γενικός διευθυντής της Airbus, John Leahy, σχολιάζοντας πως «η τιμή του καυσίμου είναι δίκοπο μαχαίρι».

Σύμφωνα με το CNBC, οι χαμηλές τιμές θα μπορούσαν να αποτρέψουν τις αερογραμμές από το να επενδύουν σε πιο καινούρια και αποδοτικά μοντέλα, όπως είναι το A320 NEO της Airbus. Ωστόσο ο Leahy παραμένει βέβαιος πως οι εταιρίες θα κάνουν επενδύσεις σε μια περίοδο υψηλότερων κερδών.

«Όταν η τιμή είναι υψηλή, οι αερογραμμές δε βγάζουν χρήματα αλλά θέλουν απελπισμένα νέα αεροσκάφη για τα οποία δεν έχουν να πληρώσουν. Όμως, νομίζω ότι καταλαβαίνουν πως τώρα που η τιμή του καυσίμου είναι χαμηλή, έχουν περισσότερα κέρδη και γνωρίζουν πως χρειάζεται να προβλέψουν για το μέλλον και κάνουν παραγγελίες και για νέα αποδοτικά αεροπλάνα», ανέφερε ο Leahy.

Αν και η Airbus είναι αρκετά πίσω σε σχέση με την ανταγωνίστρια Boeing από άποψη παραδόσεων, ο γενικός διευθυντής εκτίμησε πως δε θα πάρει πολύ χρόνο στην εταιρία να την φτάσει. «Πιστεύω πως σχεδόν όλες οι παραγγελίες θα παραδοθούν, αλλά δεν κατασκευάζουμε τα αεροπλάνα βάσει εικασιών», ανέφερε, προσθέτοντας πως «όταν αυξάνουμε την παραγωγή είναι επειδή έχουμε ήδη νομικά δεσμευτικά συμβόλαια γι’ αυτά τα αεροσκάφη».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.