Quantcast
Αισιόδοξη η κυβέρνηση για τη Δευτέρα μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση - enikonomia.gr
share

Αισιόδοξη η κυβέρνηση για τη Δευτέρα μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση

δημοσιεύτηκε:

Μαραθώνια η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο ξεκίνησε από τις 8.30 το βράδυ της Παρασκευής και συνεχίστηκε ακόμη και μεταμεσονύχτια.

Πρόκειται για το πρώτο κυβερνητικό συμβούλιο μετά τη Σύνοδο Κορυφής που γίνεται υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα και την παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε έναν απολογισμό για όσα συνέβησαν τις τελευταίες 48 ώρες στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι ήταν πολύ καλό το κλίμα της διαπραγμάτευσης.

Μάλιστα, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως τη Δευτέρα θα βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τα θεσμικά όργανα των τριών θεσμών.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος έφτασε στο κυβερνητικό συμβούλιο λίγο μετά τις 11.30 τη νύχτα ενημέρωσε με τη σειρά του για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα συνεχιστούν εντατικά οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με αξιωματούχους της Ε.Ε. προκειμένου να βελτιωθεί η θέση της χώρας και να πεισθούν ακόμη και οι πιο δύσπιστοι ώστε να κλειδώσουν οι συμμαχίες.

Στην συζήτηση που έγινε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο συμφώνησαν στο Eurogroup της Δευτέρας να επιδιωχθεί συμφωνία επί τη βάση ενός συμβιβασμού που θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να εφαρμόσει τον σκληρό πυρήνα του προγράμματός της όπως τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την αποκατάσταση του του εργασιακού πλαισίου καθώς επίσης και την προστασία της δημόσιας περιουσίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.