Quantcast
Αιτωλοακαρνανία: Αναζητείται 56χρονος που καλλιεργούσε 358 δενδρύλλια χασίς - enikonomia.gr
share

Αιτωλοακαρνανία: Αναζητείται 56χρονος που καλλιεργούσε 358 δενδρύλλια χασίς

δημοσιεύτηκε:

Στο Πραντικό Αιτωλοακαρνανίας εντοπίστηκε φυτεία χασίς με τρακόσια τριάντα οκτώ (338) δενδρύλλια που εκριζώθηκαν.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του καλλιεργητή και η ΕΛΑΣ τον αναζητεί. Πρόκειται για έναν 56χρονο, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου και σε βάρος του σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα αδικήματα της κατοχής και καλλιέργειας χασίς και της παράνομης οπλοκατοχής.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν σχετικά με την καλλιέργεια της φυτείας από τον 56χρονο, κατάφεραν να εντοπίσουν την ακριβή θέση της φυτείας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων, όπου κατάσχεσαν και εκρίζωσαν τρακόσια τριάντα οκτώ δενδρύλλια χασίς ύψους 5,5 μέτρων, καθώς και 461 γραμμάρια χασίς.

Ο δράστης είχε διαμορφώσει ειδικά τον χώρο σε δύσβατη δασική περιοχή, με πυκνή βλάστηση από δέντρα και θάμνους, όπου καλλιεργούσε τα δενδρύλλια, ενώ είχε πραγματοποιήσει επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον, έτσι ώστε αφενός τα δενδρύλλια να βρίσκονται σε πλήρη κάλυψη και αφετέρου να μην επισκιάζονται από δέντρα για την απαραίτητη ηλιακή ενέργεια είναι απαραίτητη.

Για τη συστηματική περιποίηση και τη φροντίδα των δενδρυλλίων είχε εναποθέσει στο χώρο φυσική και χημική λίπανση, ενώ παράλληλα είχε εγκαταστήσει αυτόματο σύστημα ποτίσματος, το οποίο είχε συνδέσει με υπόγειο σωλήνα σε φυσική πηγή της περιοχής.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι και το αυτοκίνητο του 56χρονου στην ίδια περιοχή, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, δύο κινητά τηλέφωνα, μια καραμπίνα η οποία ήταν οπλισμένη με τέσσερα φυσίγγια, ένα δίκαννο τυφέκιο, τέσσερα φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 835 ευρώ.

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο 56χρονος που αναζητείται έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.