Quantcast
Ακίνητα: Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές περισσότερο στα νότια προάστια της Αθήνας - enikonomia.gr
share

Ακίνητα: Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές περισσότερο στα νότια προάστια της Αθήνας

δημοσιεύτηκε:

Ανοίγει η ψαλίδα στις τιμές των ακινήτων μεταξύ των νοτίων και βορείων προαστίων της Αθήνας καθώς οι προοπτικές στην λεγόμενη Αθηναϊκή Ριβιέρα υπερτερούν σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με τις προοπτικές γύρω από την Κηφισιά.

Εκτός από την πλεονεκτική θέση σε σχέση με τη θάλασσα, τα πλεονεκτήματα στις περιοχές αυτές είναι η καλή συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση (γραμμή μετρό και γραμμή τραμ), ενώ είναι σημαντικός ο αριθμός κατοικιών προς διάθεση, κυρίως νεόδμητων και, πολύ καλής ή πολυτελούς κατασκευής.
Η περιοχή γύρω από το Ελληνικό αποτελεί το σημείο στο οποίο έχουν επενδύσει πολλοί κατασκευαστές. H Αθηναϊκή Ριβιέρα διατηρεί τον ρόλο της ως το δυνατό χαρτί της χώρας, με τις περιοχές Καβούρι, Γλυφάδα, Βάρκιζα, Βουλιαγμένη, Σούνιο και Βάρη να καταγράφουν εξαιρετικά υψηλό ενδιαφέρον.
Το έργο του Ελληνικού και η μετατόπιση μέρους του πληθυσμού στα νότια προάστια αποτελεί τους βασικούς λόγους ανόδου των τιμών.

Οι τιμές στα νότια προάστια

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του δικτύου REMAX, σύμφωνα με τα οποία υψηλές τιμές καταγράφονται και στα Νότια Προάστια σημειώνοντας πολύ σημαντικές αυξήσεις στα νεόδμητα που κατά μέσο όρο φτάνουντο 15,8%.

Συγκεκριμένα, τη μεγαλύτερη αύξηση ανά τ.μ. παρουσίασαν οι περιοχές Βάρης, Γλυφάδας και Ελληνικού. Στα μεταχειρισμένα, η αύξηση ανήλθε κατά μέσο όρο 17,2%.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές των αγοραπωλησιών παρατηρήθηκαν στις περιοχές, Βάρη, Βούλα και Ελληνικό.

 

Οι τιμές ακινήτων στα νότια προάστια σε ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο
Οι τιμές ακινήτων στα νότια προάστια σε ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο

Τα βόρεια προάστια

Ανέκαθεν υπήρξαν μια από τις πιο ακριβές περιοχές της πρωτεύουσας τα βόρεια προάστια, λόγω της καλής ποιότητας ζωήςπου προσφέρουν.

Στην περιοχή των Βορείων Προαστίων, τόσο τα νεόδμητα όσο και τα μεταχειρισμένα ακίνητα παρουσιάζουν ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις σε σχέση με το 2022, συμφωνα με στοιχεία της REMAX.

Συγκεκριμένα στα νεόδμητα καταγράφεται μέση αύξηση 7,6% και στα μεταχειρισμένα 11,4%. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι μέσες τιμές να διαμορφώνονται στα 4.255 ευρώ και 2.828 ευρώ αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, μπορεί οι ξένοι αγοραστές να στρέφονται στα νότια προάστια, το ελληνικό κοινό όμως ψηφίζει Κηφισιά, Εκάλη, Φιλοθέη, Πολιτεία και Ψυχικό, ειδικά όταν οι κατοικίες είναι πράσινων προδιαγραφών.

Οι τιμές νεόδμητων και παλαιότερων κατοικιών στα Βόρεια Προάστια, σε ευρώ ανιά τετραγωνικό μέτρο.
Οι τιμές νεόδμητων και παλαιότερων κατοικιών στα Βόρεια Προάστια, σε ευρώ ανιά τετραγωνικό μέτρο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.