Quantcast
Ακίνητα: Οι ομογενείς επενδύουν στην εγχώρια αγορά - Ο λόγος που προτιμούν την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Ακίνητα: Οι ομογενείς επενδύουν στην εγχώρια αγορά – Ο λόγος που προτιμούν την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Στροφή στα ελληνικά ακίνητα  κάνουν οι ομογενείς, σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις ερευνών και με στοιχεία από μεσιτικά γραφεία, και στην απόφασή τους αυτή φαίνεται ότι συντέλεσε η βελτίωση της εικόνας που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις πόλος έλξης των ομογενών είναι και η επένδυση στο Ελληνικό, με την ανάπλαση του χώρου. Όπως αναφέρει το eleftherostypos.gr πάνω από το 12% των εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα εφέτος αγοράστηκε από ομογενείς. Ο Ελεύθερος Τύπος επικαλείται στοιχεία από την εταιρεία Elxis που ειδικεύεται στο real estate. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ομογενείς από ΗΠΑ, Καναδά και Γερμανία, επιθυμούν να αγοράσουν σπίτι στην πατρίδα για να την επισκέπτονται περισσότερο και το κάνουν.

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι οι ομογενείς προτιμούν να αγοράζουν εξοχικές κατοικίες. Ένας παράγων που επηρεάζει την στάση των ομογενών είναι οι ακριβότερες σε σχέση με την Ελλάδα τιμές των ακινήτων στην χώρα που ζουν.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον Γιώργο Γαβριηλίδη, διευθύνοντα σύμβουλο της Elxis, με βάση τα στοιχεία της εταιρίας το 20,5% των ομογενών που αγοράζουν εξοχικό στην Ελλάδα, προέρχονται από την Γερμανία. Ένα επιπλέον 20,5% προέρχεται από τον Καναδά, ενώ ακολουθούν οι ομογενείς από τις ΗΠΑ με 17,8%.

Οι περιοχές που προτιμούν οι ομογενείς είναι κυρίως η Κρήτη, η Χαλκιδική και το Ιόνιο Πέλαγος. Ειδικά για τους ομογενείς ΗΠΑ και Καναδά φαίνεται ότι αγοράζουν μια εξοχική κατοικία, την οποία όταν δεν χρησιμοποιούν την νοικιάζουν, προτιμώντας βραχυχρόνιες μισθώσεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.