Quantcast
Ακτοπλοϊκά ταξίδια: Αυτή είναι η Δήλωση Υγείας που πρέπει να έχουν οι επιβάτες - enikonomia.gr
share

Ακτοπλοϊκά ταξίδια: Αυτή είναι η Δήλωση Υγείας που πρέπει να έχουν οι επιβάτες

δημοσιεύτηκε:

Από αύριο, Πέμπτη θα μπορούν οι επιβάτες να κάνουν τη δήλωση υγείας και ψηφιακά προκειμένου να αποφεύγονται οι συνωστισμοί στα λιμάνια και να γίνεται ομαλά η
επιβίβασή τους στα πλοία, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης
Πλακιωτάκης μιλώντας στην ΕΡΤ1.
Όπως είπε “από αύριο θα ισχύσει ουσιαστικά και η δυνατότητα ψηφιακής εγγραφής, της δήλωσης υγείας. Άρα και με ψηφιακό τρόπο θα μπορεί πλέον κάποιος επιβάτης να συμπληρώνει την ειδική δήλωση υγείας πέρα βέβαια από την έγχαρτη μορφή. Και καταλαβαίνετε ότι αυτό θα βοηθήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό την ομαλή επιβίβαση πλέον στα πλοία”.
Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας θα μπορούν όλοι οι επιβάτες που το επιθυμούν και πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο να συμπληρώνουν τη Δήλωση Υγείας, η οποία είναι απαραίτητη για την επιβίβασή τους, ανεξάρτητα εάν κάποιος διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid ή μοριακό test. Τη δήλωση θα μπορεί κάποιος να τη συμπληρώσει ηλεκτρονικά, και να την εκτυπώσει προκειμένου να την έχει μαζί του πριν την επιβίβαση, στη διεύθυνση (https://www.ynanp.gr/el/gr-epikoinwnias-enhmerwshs/dhlwsh-ygeias-prin-thn-epibibash/).
Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι στη Δήλωση Υγείας οι επιβάτες θα συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που θα αναφέρουν εάν κάποιος έχει κάνει τις τελευταίες 72ώρες μοριακό εργαστηριακό έλεγχο (PCR) για COVID-19, εάν έχει κάνει την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα έλεγχο για COVID-19 με ταχύ αντιγονικό τεστ (rapid test) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (selftest), εάν έχει εμβολιαστεί με όλες τις απαραίτητες δόσεις για τον COVID-19, ενώ θα αναγράφονται τα στοιχεία του ατόμου που ταξιδεύει.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο θέμα των rapid test και των self test και στους επιβάτες των πλοίων. Όπως είπε θα πρέπει πρώτα οι πολίτες να έχουν εμβολιαστεί είτε να έχουν κάνει rapid test ή self test ή μοριακό έλεγχο, ωστόσο στις περιπτώσεις που οι πολίτες έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζεται να κάνουν rapid test ή self test.

Για την πληρότητα των πλοίων
Σε ερώτηση εάν θα παραμείνει στο 85% η πληρότητα στα πλοία ή εάν θα αλλάξει απάντησε τα εξής” Τα υγειονομικά πρωτόκολλα διαμορφώθηκαν σε συνεργασία με τους φορείς της αγοράς κυρίως όμως με τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων .Παραμένουν τα πρωτόκολλα στο 85% εφόσον τα πλοία διαθέτουν καμπίνες και 80 % χωρίς καμπίνες”.

Δείτε εδώ τη Δήλωση Υγείας




















share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.