Quantcast
Αλ. Τσίπρας: Επανεκκίνηση σχέσεων με τη Ρωσία για σταθερότητα - enikonomia.gr
share

Αλ. Τσίπρας: Επανεκκίνηση σχέσεων με τη Ρωσία για σταθερότητα

δημοσιεύτηκε:

Την επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ως στόχο της επίσκεψής του στη Μόσχα κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. 

«Σκόπος της παρουσίας μου είναι να φροντίσουμε από κοινού να επανεκκινήσουμε τις σχέσεις μας προς όφελος και των δύο χωρών αλλά προς όφελος και της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε κατά την εισαγωγική συνομιλία του με τον κ. Πούτιν. 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν από την πλευρά του μίλησε για την ανάγκη «να ξαναφέρουμε τις σχέσεις μας μπροστά» λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης του με τον Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.

Η χώρα του ήταν η κύρια εμπορική εταίρος της Ελλάδας, αλλά πέρυσι υπήρξε μείωση κατά 40%, είπε ο Ρώσος πρόεδρος. Η επίσκεψη είναι σημαντική γιατί πρέπει να εξετάσουμε τους λόγους και να δούμε τι θα κάνουμε για να επανέλθουμε σε ανάκαμψη, υπογράμμισε.

Από την δική του πλευρά, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε τις βαθιές ρίζες που υπάρχουν ανάμεσα στους δυο λαούς εξαιτίας των κοινών αγώνων και της κοινής πνευματικής και θρησκευτικής παράδοσης. Στόχος να επανεκκινήσουμε τις σχέσεις προς όφελος των δυο λαών αλλά και της σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά τις διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών, ενώ το απόγευμα ο Ελληνας πρωθυπουργός θα έχει τετ α τετ με προέδρους ομογενειακών συλλόγων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.