Quantcast
Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν είναι παιχνίδι που τελείωσε και θα παραδοθεί - enikonomia.gr
share

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν είναι παιχνίδι που τελείωσε και θα παραδοθεί

δημοσιεύτηκε:

«Δεν ζητάμε στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία την άδεια από τον Σόιμπλε και τον Ντάισελμπλουμ για να δώσουμε τον λόγο στον λαό και να προφυλάξουμε τη Δημοκρατία» τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σε όλους τους τόνους ξεκαθάρισε πως «το δημοψήφισμα θα γίνει την άλλη Κυριακή κανονικά, και όλοι μας θα σεβαστούμε την ετυμηγορία του λαού, όποια κι αν είναι αυτή. Έχουμε ιερή υποχρέωση να υπερασπιστούμε τη λαϊκή κυριαρχία και τις ιδρυτικές αξίες της Ευρώπης και η Ευρώπη έχει μία μακρά ιστορία Δημοκρατίας».

Αναρωτήθηκε «γιατί τόση αντίδραση; Τι πιο θεμελιώδες από το ίδιο το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα; Υπέδειξε κανείς στους Γάλλους, τι ερώτημα να βάλουν; Τους είπε κανείς, ότι αν ψηφίσουν όχι, θα βγούν από την ΕΕ;

Καμία φορά οι εκβιασμοί έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Και το λέω αυτό γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι παιχνίδι. Η αξιοπρέπεια ενός λαού δεν είναι παιχνίδι. 1.5 εκατ. άνεργοι, 3 εκατ. φτωχοί, χιλιάδες νέοι που φεύγουν από τη χώρα δεν έγιναν τους τελευταίους 5 μήνες της διαπραγμάτευσης. Αυτό το παιχνίδι τελείωσε με την ετυμηγορία της 25ης Γενάρη κι αυτό θα τελειώσει με τη νέα ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

Συμπλήρωσε δε, ότι «είμαστε ένας λαός που αγαπάει την ειρήνη, ξέρουμε να πολεμάμε και ξέρουμε να νικάμε».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης, ότι “αρνηθήκαμε όχι τον συμβιβασμό, αλλά την παράδοση της χώρας μας ως μιας οικονομικής αποικίας σε αλλότρια συμφέροντα και της οικονομίας μας σε μία νέα οικονομική σκοτοδύνη”, ενώ συνέχισε λέγοντας πως “η Ελλάδα δεν είναι παιχνίδι που τελείωσε και θα παραδοθεί”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.