Quantcast
Αλεξιάδης: «Θα ασχοληθούμε με την επώνυμη φοροδιαφυγή» - enikonomia.gr
share

Αλεξιάδης: «Θα ασχοληθούμε με την επώνυμη φοροδιαφυγή»

δημοσιεύτηκε:

«Ξέρουμε πώς θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή θα ασχοληθούμε με την επώνυμη φοροδιαφυγή» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

«Δεν θα αφήσουμε το καλοκαίρι του 2015 να συμβεί ό,τι συνέβη το καλοκαίρι του 2014, δηλαδή από έλλειψη ελέγχων να πέσει η είσπραξη του ΦΠΑ σε τουριστικές περιοχές» τόνισε.

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι είναι «πατριωτικό καθήκον να ζητάμε την απόδειξη και να μάθουμε και τα παιδιά μας, αλλά πέρα από το πρώτο επίπεδο θα ασχοληθούμε με τη μεγάλη, επώνυμη, σοβαρή φοροδιαφυγή δεν θα χαριστούμε σε κανέναν όσο ψηλά κι αν βρίσκεται» σημείωσε, προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα θα εκπονηθούν τα σχετικά επιχειρησιακά σχέδια.

«Δεν θα αφήσουμε κανένα φοροφυγά να συνεχίσει ό,τι κάνει… Είναι προσωπικό στοίχημα και στοίχημα όλου του υπουργείου Οικονομικών να ανταποκριθούμε… Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρώπινα δυνατόν» πρόσθεσε ο υπουργός, ο οποίος ζήτησε πρώτα ένα μικρό χρονικό περιθώριο προσαρμογής.

Ο κ. Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι το ΥΠΟΙΚ θα επιδείξει κοινωνική ευαισθησία, καθώς «δεν θα στρέψουμε το φορολογικό μηχανισμό σε στους δεν έχουν να πληρώσουν».

Δείτε το σχετικό video από τον Σκάι:

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος ανέφερε πως: «Ξεκινά μία πολύ σκληρή δουλειά στο υπουργείο Οικονομικών».

«Θέλουμε τη βοήθεια όλων σας γιατί η φωτιά της φοροδιαφυγής δεν έχει σβήσει. Θα τη σβήσουμε όμως», είπε.

Δείτε το σχετικό video από την ΕΡΤ:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.