Quantcast
Αλεξιάδης: Έρχεται διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΓΓΠΣ - Τι θα ισχύσει για την φορολογία των αγροτών - enikonomia.gr
share

Αλεξιάδης: Έρχεται διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΓΓΠΣ – Τι θα ισχύσει για την φορολογία των αγροτών

δημοσιεύτηκε:

Το μέτρο της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το Υπουργείο Οικονομικών, θα είναι για το επόμενο διάστημα ένα ακόμη μέτρο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, μαζί με την ένταση των ελέγχων σε όλα τα επίπεδα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφερόμενος στο θέμα της φοροδιαφυγής.

Το μέτρο της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το ΥΠΟΙΚ, ήταν ένα μέτρο που είχε θεσμοθετηθεί από το 2011 αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε, με αποτέλεσμα η φοροδιαφυγή, λόγω και της οικονομικής κρίσης, να έχει φτάσει στα ύψη .

 Στο μέτωπο της έντασης των ελέγχων κατά την φοροδιαφυγής ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι, υπάρχει η σκέψη να κλείνουν για μια ή δύο μέρες ημέρες την εβδομάδα οι εφορίες που ελέγχουν κατ’ αρχήν τις τουριστικές περιοχές, με στόχο οι εφοριακοί να ασχοληθούν με τον έλεγχο της αγοράς, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής .

Τόνισε επίσης πως θα δοθεί έμφαση στον εντοπισμό των ταμειακών μηχανών μαϊμού.

Ξεκαθάρισε πως θα γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές και θα επιβάλλονται μεγαλύτερα πρόστιμα.

Μάλιστα προειδοποίησε πως οι παραβάτες θα είναι σε διαρκή στόχευση και θα γραφτούν για πάντα στη μαύρη λίστα.

 

Η φορολογία αγροτών

 

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι η δέσμευση που υπήρχε για την κατάργηση του προνομιακού καθεστώτος φορολόγησης των αγροτών θα προχωρήσει κανονικά, αφού εντάσσεται στη συμφωνία που έχει υπογράψει η Ελλάδα για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

 Υπενθυμίζεται ότι μετά την αλλαγή του καθεστώτος για τους αγρότες και το άνοιγμα βιβλίων, θα φορολογούνται μεν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά με προνομιακό συντελεστή 13% (αντί 26% για τους υπολοίπους ) από το πρώτο ευρώ, έχοντας υποχρέωση προκαταβολής φόρους στο 27,5% αντί 55% των υπολοίπων ελεύθερων επαγγελματιών. Με το νέο καθεστώς οι αγρότες θα χάσουν τα προνόμιά τους και θα εξισωθούν, ως φορολογικές μονάδες, με όλους του υπολοίπους ελεύθερους επαγγελματίες.

Επιπλέον θα υποστούν την αύξηση του συντελεστή στο 29% και σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου μέχρι και στο 100% όπως προβλέπεται στην συμφωνία της 12ης Ιουλίου της Κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Στην ίδια κατεύθυνση σχεδόν απέκλεισε την επανάληψη ρύθμισης 100 δόσεων ανάλογης με αυτήν που έληξε στις 15 Ιουλίου ενώ τόνισε ότι όλα τα θέματα των ρυθμίσεων βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές .

Τόνισε ότι ο ίδιος δεν έχει ακόμη επαφή με την διαπραγμάτευση .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.