Quantcast
Αλεξιάδης: Έρχονται αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων - enikonomia.gr
share

Αλεξιάδης: Έρχονται αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων

δημοσιεύτηκε:

Αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων το επόμενο διάστημα προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας των πολιτών, ούτε καμία «φοροκαταιγίδα».

«Η ρύθμιση (των εκατό δόσεων) απευθύνθηκε σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, με έναν πρωτοφανή αριθμό, που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ΑΦΜ.

Είναι πολύ μεγάλος αριθμός.

Διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν και λάθη και υπήρχαν και υπερβολές. Διαπιστώσαμε, δηλαδή, ότι άνθρωποι, οι οποίοι είχαν την οικονομική δυνατότητα εντάχθηκαν, όχι για να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, αλλά για να εκμεταλλευτούν το δημόσιο.

Αυτά θα τα ξαναδούμε, να μην ανησυχούν οι πολίτες.

Εάν κάποιος έχει, λεφτά στην τράπεζα είναι λογικό να εντάσσεται στη ρύθμιση των εκατό δόσεων, όταν έχει κάτι εκατομμύρια στην τράπεζα;» διερωτήθηκε ο κ. Αλεξιάδης.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσουμε προβλήματα και δεν υπάρχει περίπτωση να πυροβολήσει το υπουργείο Οικονομικών τα πόδια του.

Γιατί, αν πάμε σε μια λογική και αυξήσουμε τα ληξιπρόθεσμα χρέη που έφτασαν στα 80 δισεκατομμύρια, δυσθεώρητα, ναι μεν θα έχουμε υλοποιήσει κάποια δογματική λογική, αλλά δε θα έχουμε βοηθήσει την ελληνική οικονομία» εξήγησε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.