Quantcast
Αλεξιάδης: Μπαράζ ελέγχων στην αγορά - enikonomia.gr
share

Αλεξιάδης: Μπαράζ ελέγχων στην αγορά

δημοσιεύτηκε:

Του Τάσου Δασόπουλου

 

Με την υπόσχεση για άμεσους σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά “προκειμένου να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ και να μην πάει στις τσέπες φοροφυγάδων και επιτήδειων» ανάλαβε πριν από τα λίγο τα καθήκοντά του ο νέος αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Όπως είπε ο νέος αναπληρωτής υπουργός, πρόκειται να ενεργοποιηθεί άμεσα όλο το δυναμικό του υπουργείου Οικονομικών, του ΣΔΟΕ και της ΥΕΔΔΕ για να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή με ελέγχους στην αγορά.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός είπε ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία νέα παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η προθεσμία της οποίας λήγει στις 26 Αυγούστου, καθώς ο μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει στη συνέχεια να επικεντρωθεί στους φορολογικούς ελέγχους.

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι για το κρίσιμο θέμα της φοροδιαφυγής, θα επιχειρηθεί να υπάρξει ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο, με την συνεργασία και των διεθνών οργανισμών.

Η απερχόμενη υπουργός Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη, ζήτησε και από το παριστάμενο υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά και από τον διάδοχό της κ. Αλεξιάδη, την διαφύλαξη της ρύθμισης των 100 δόσεων, η οποία όπως είπε, θα έχει εισπράξεις ύψους 1, 2 δις ευρώ, μέχρι και το τέλος του χρόνου.

¨Όπως είπε, μαζί με την ρύθμιση εξπρές που προηγήθηκε, περίπου 880.000 άτομα έχουν ενταχθεί στην ρύθμιση διακανονίζοντας οφειλές ύψους 6,2 δις ευρώ, από τα οποία περίπου 800. εκ ευρώ έχουν μπεί ήδη στα δημόσια ταμεία.

Η κ. Βαλαβάνη έκανε έμμεση κριστική στην συμφωνία της Κυβέρνησης με τους πιστωτές, τονίζοντας ότι πλέον είναι δύσκολο να γίνει αναδιανομή των εισοδημάτων και να υπάρξει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, με τις συνθήκες οι οποίες έχουν πλέον διαμορφωθεί.

Επίσης δήλωσε την δυσαρέσκειά της για την μη υλοποίηση πολλών από τις προεκλογικές υποσχέσεις της Κυβέρνησης, συμπεριλαμβάνοντας και την αλλαγή του ΕΝΦΙΑ με ένα φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Σχετικά με το θέμα που την αφορά προσωπικά, δηλαδή την ανάληψη από την μητέρα της 200.000 ευρώ, λίγο πριν κλείσουν οι τράπεζες και επιβληθούν οι έλεγχοι κίνησης κεφαλαίων, είπε ότι η ίδια δεν το γνώριζε, μέχρι και τη στιγμή που την Κυριακή 27 Ιουνίου ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Μάριος Ντράγι σταμάτησε να αυξάνει την χρηματοδότηση από τον ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.

Τέλος, σε ότι αφορά μία φωτογραφία η οποία κάνει το γύρο του διαδικτύου, που την απεικονίζει μαζί με τη μητέρα της και υποτίθεται είναι πρόσφατη (δηλαδή λίγες ημέρες πριν την επιβολή των capital controls) η ίδια τόνισε ότι έχει τραβηχτεί από το 2012.

Η ίδια υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα της και επιφυλάχτηκε να κινηθεί νομικά εναντίον όσων θεωρεί ότι την συκοφαντούν…

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.