Quantcast
Αλεξιάδης στον Realfm 97,8 για ΕΝΦΙΑ: Αν εξομοιωθούν εμπορικές με αντικειμενικές αξίες θα αδικηθούν οι ασθενέστεροι - enikonomia.gr
share

Αλεξιάδης στον Realfm 97,8 για ΕΝΦΙΑ: Αν εξομοιωθούν εμπορικές με αντικειμενικές αξίες θα αδικηθούν οι ασθενέστεροι

δημοσιεύτηκε:

Εάν εξομοιωθούν οι εμπορικές με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, σε μια περίοδο που έχει καταρρεύσει η αγορά ακινήτων, θα δημιουργηθούν προβλήματα σε φτωχές περιοχές και θα αδικηθούν οι ασθενέστεροι, παραδέχθηκε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας στον realm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, όσον αφορά τις αδικίες του ΕΝΦΙΑ.

«Δεν υιοθετούμε αυτή την πολιτική. Είναι αποτέλεσμα μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης», είπε ο κ. Αλεξιάδης όσον αφορά την παραμονή του φόρου ακίνητης περιουσίας. Τόνισε μάλιστα ότι τα τελευταία χρόνια με παρεμβάσεις της κυβέρνησης έχει γίνει αναλογικότερος.

Όσον αφορά την φράση του για τον ΕΝΦΙΑ «περσινά ξινά σταφύλια», που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ο κ. Αλεξιάδης επέμεινε λέγοντας ότι «δεν είχε την έννοια που απέδωσαν τα ΜΜΕ και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η ΝΔ». Διευκρίνισε ότι η φράση του «αφορούσε την επανάληψη ενός επιχειρήματος που έχει απαντηθεί πολλές φορές» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Έπρεπε να πω προπέρσινα ξινά σταφύλια»!

Ο κ. Αλεξιάδης απάντησε στη ΝΔ, στον εκπρόσωπο κ. Κικίλια και τον αντιπρόεδρο κ. Γεωργιάδη που του άσκησαν δριμύτατη κριτική για την φράση του, καλώντας τους «να απαντήσουν ποιος έφερε τον ΕΝΦΙΑ στην Ελλάδα».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm97,8 Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.