Quantcast
Αλεξιάδης: Να προστατευθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων από κατασχέσεις - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Αλεξιάδης: Να προστατευθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων από κατασχέσεις – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Να προστατευθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων από κατασχέσεις ζήτησε ο Τρύφων Αλεξιάδης κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το φορολογικό νομοσχέδιο. Όπως είπε ο ίδιος, υπάρχει “ο κίνδυνος κατασχέσεων των κουτσουρεμένων αναδρομικών που θα επιστραφούν στους συνταξιούχους” και κάλεσε τον παριστάμενο υφυπουργό να δεσμευτεί.

“Η άρνηση δέσμευσης-απάντησης, αλλά και η σχετική παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, αποκαλύπτουν τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης, για να συμψηφιστούν τα κουτσουρεμένα αναδρομικά με φορολογικές υποχρεώσεις” τονίζει ο Τρύφων Αλεξιάδης.
Επίσης, αναφέρθηκε στο έλλειμμα του α’ εξαμήνου και ζήτησε από την κυβέρνηση να δηλώσει με βάση ποιο σενάριο ελλείμματος σχεδιάζει την οικονομική της πολιτική, όταν με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το έλλειμμα θα ξεπεράσει τα 12 δισ.
Ο κ. Αλεξιάδης στο κλασικό ερώτημα «λεφτά υπάρχουν;», μίλησε για «φωτογραφικές» διατάξεις με τις οποίες λεφτά υπάρχουν, για μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων και τραπεζών και για μεγαλοπαράγοντες του Αθλητισμού, καθώς και για τα ακριβά αυτοκίνητα, αφού σε όλες αυτές τις περιπτώσεις μειώνεται η φορολογία.
Κατήγγειλε την προσχηματική κοινοβουλευτική διαδικασία, αφού το ν/σ ξεκίνησε με 62 άρθρα και 70 σελίδες στη Διαβούλευση και κατέληξε σήμερα, μαζί με τις τροπολογίες, σε 140 άρθρα και 460 σελίδες. Στο ζήτημα της φορολογικής σταθερότητας, κατέθεσε στα Πρακτικά σχετικές προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη και σχετικό πίνακα με τους 23 νόμους και τα 165 άρθρα φορολογικών-τελωνειακών διατάξεων μόλις σε ένα χρόνο. Επισήμανε ότι, για άλλη μια φορά, η Κυβέρνηση δε διάβασε και δεν απαντά στα όσα επισημαίνει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, και ειδικά στο μελλοντικό «φυτώριο» διαφθοράς και διαπλοκής του άρθρου 16 του ν/σ.

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.