Quantcast
Αλέξης Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης εξαπάτησε τη μεσαία τάξη - enikonomia.gr
share

Αλέξης Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης εξαπάτησε τη μεσαία τάξη

δημοσιεύτηκε:

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κ. Μητσοτάκης εξαπάτησε τη μεσαία τάξη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και εξήγησε: «Η μεσαία τάξη δεν είναι οι συνδαιτυμόνες του κ. Μητσοτάκη. Οι λιγότεροι φόροι έγιναν λιγότερα χρήματα. Οι καλύτερες δουλειές έγιναν κακοπληρωμένες δουλειές, η ασφάλεια έγινε γενικευμένη ανασφάλεια».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά για τον κομματικό του στρατό… Το επιτελικό κράτος διπλασίασε τους μετακλητούς υπαλλήλους. Ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά μόνος σαν άλλος καίσαρας και επιστρατεύοντας τον αυταρχισμό και το δόγμα του νόμου και της τάξης. Ο κ. Μητσοτάκης δεν κυβερνά για την πλειοψηφία των Ελλήνων, ούτε για εκείνους που τον εξέλεξαν αλλά για μία ελίτ λίγων και ισχυρών που τρέφεται από το δημόσιο χρήμα που επιβάλλει ρύθμιση για τα ιδιοτελή της συμφέροντα. Κάθε μέρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης κάνει δυσκολότερη τη ζωή των Ελλήνων» ανέφερε και τόνισε: «Ο μόνος άνεμος που θα φυσά όλο και πιο δυνατά είναι της κοινωνικής οργής και της αποδοκιμασίας.».

«Το κυρίαρχο συναίσθημα των πολιτών είναι η ανασφάλεια. Την κοινωνική ανασφάλεια την αυξάνει η πολιτική της κυβέρνησης που διευρύνει ραγδαία τις κοινωνικές ανισότητες. Χρειάζεται επιστροφή της πολιτικής και τολμηρές αποφάσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το βήμα της ΔΕΘ.

«Η πατρίδα έχει ανάγκη από μία νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή, μία νέα αρχή για το κράτος και την διακυβέρνηση και για την οικονομία και το παραγωγικό μοντέλο», συμπλήρωσε και επισήμανε πως «απαιτείται μία ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση που θα κλείσει τις πληγές που άνοιξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Κάποιοι γεννήθηκαν πορφυρογέννητοι και δεν προσπάθησαν ποτέ. Η Ελλάδα δεν χτίστηκε από αυτούς που ακόμη και τώρα βγάζουν τα λεφτά τους σε offshore για να μην φορολογούνται. Η Ελλάδα φτιάχτηκε από τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής», ανέφερε ακόμη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.