Quantcast
All We Are Saying Is Give Greece a Chance - enikonomia.gr
share

All We Are Saying Is Give Greece a Chance

δημοσιεύτηκε:

To Bloomberg, παραφράζοντας το στίχο του γνωστού τραγουδιού «All We Are Saying Is Give Peace a Chance»,τιτλοφορεί άρθρο του, «All We Are Saying Is Give Greece a Chance», καλώντας να δοθεί μια ευκαιρία στην Ελλάδα

Στο άρθρο καταγράφεται η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να πετύχει μια συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους, κάτι που «αξίζει μια διαλλακτική απάντηση από τα διάφορα ευρωπαϊκά γραφεία, αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει», επισημαίνει το πρακτορείο.

«Η Ε.Ε. χρειάζεται να παραδεχτεί ότι είναι προς όφελος όλως των κρατών-μελών να βάλουν την Ελλάδα πίσω στο μονοπάτι της φερεγγυότητας – και αυτό σημαίνει περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους», τονίσει το Bloomberg. Το άρθρο κάνει λόγο για την ακραία δημοσιονομική λιτότητα, που δεν βοηθά, ενώ κάνει αναφορά στα «λογικά σχόλια» -όπως γράφει- του γραμματέα του γαλλικού προϋπολογισμού, Κριστιάν Εκέρτ, ότι «θα πρέπει να αφήσουν την Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη».

Αναφέρει ότι ο στόχος για αποκατάσταση της ευρωπαϊκής ενότητας είναι μια οικονομική ανάσα στην Ελλάδα, «επιτρέποντας στην ΕΚΤ να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις ελληνικές τράπεζες και να διευκολύνει τις προθεσμίες του προγράμματος διάσωσης».

Το άρθρο του Bloomberg καταλήγει, ότι Ε.Ε και Ελλάδα επιθυμούν την παραμονή στο Ευρώ, αλλά ο κίνδυνος ενός «παραπατήματος» είναι ορατός. «Οι ηγέτες της Ευρώπης πρέπει να καταλάβουν ότι το κόστος της ελληνικής εξόδου από το ευρώ θα είναι τεράστιο, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την ευρύτερη ένωση επίσης», καταλήγει.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.