Quantcast
Αλλαγή ώρας: Τι θα ισχύσει - Νέες διευκρινίσεις Σκρέκα - enikonomia.gr
share

Αλλαγή ώρας: Τι θα ισχύσει – Νέες διευκρινίσεις Σκρέκα

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα αλλάξει η ώρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο  του Οκτωβρίου και για το εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να  συζητηθεί το μέτρο στην Σύνοδο Κορυφής  Πράγας ρωτήθηκε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

«Τα έχουμε συζητήσει όλα και τα  έχουμε σκεφτεί όλα. Έχουν γίνει και μελέτες και εκπονείται και μια τελευταία μελέτη »  απάντησε ο κ. Σκρέκας και ξεκαθάρισε πως « αυτή τη στιγμή  δεν φαίνεται να έχει επίπτωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας η αλλαγή ή μη της ώρας» .

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Αλλαγή ώρας: Τι θα ισχύσει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου

Από την συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο κ. Σκρέκας στον ΑΝΤ1 προκύπτει ότι προς το παρόν δεν καταργείται το μέτρο. Αυτό σημαίνει ότι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, δηλαδή 30 του μήνα οι πολίτες θα πρέπει να γυρίσουν τα ρολόγια  μια ώρα πίσω, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Συγκεκριμένα  τα μη ψηφιακά ρολόγια  θα πρέπει να ρυθμιστούν στις 4 το πρωί και να δείξουν ξανά 03:00 ενώ τα ψηφιακά ρολόγια  θα αλλάξουν μόνα τους την ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι  η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έχει αποφασίσει  να καταργηθεί το  μέτρο περί  αλλαγής ώρας σε θερινή και χειμερινή από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021.  Ωστόσο αυτό δεν έχει αποκτήσει ακόμη νομική ισχύ.

Επίσης το Κοινοβούλιο είχε ζητήσει τη διεξοδική αξιολόγηση των υφιστάμενων ρυθμίσεων από το 2018, αναφέροντας μελέτες που υποδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις της αλλαγής της ώρας στους ανθρώπους καθώς και ανησυχίες που εκφράζονται από πρωτοβουλίες πολιτών.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.