Quantcast
Αμανατίδης: Η ελάφρυνση των πολιτών βασική προτεραιότητά μας - enikonomia.gr
share

Αμανατίδης: Η ελάφρυνση των πολιτών βασική προτεραιότητά μας

δημοσιεύτηκε:

“Η Θεσσαλονίκη είναι στο ενδιαφέρον μας και προσπαθούμε για την ανάδειξή της 365 μέρες τον χρόνο” τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” για τις επαφές και συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, το περασμένο Σάββατο, με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης ενόψει της 82ης Διεθνούς Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Ο κ. Αμανατίδης χαρακτήρισε “πολύ επωφελή, χρήσιμη και με αποτελέσματα” τη συνάντηση, επισημαίνοντας πως “το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη είναι διαρκές, δεν είναι μόνο για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης”.

Διαβεβαίωσε πως “τα αιτήματα, τα οποία τέθηκαν, θα εξεταστούν από το οικονομικό επιτελείο” και σημείωσε: “Το ενδιαφέρον μας για τη Θεσσαλονίκη έχει απτά αποτελέσματα, έχει το μετρό, τον ΟΑΣΘ, τα έργα τα οποία γίνονται σε περιφερειακό επίπεδο και για την Εγνατία Οδό και για τους άξονες, αλλά και την πολιτική που κάνουμε έτσι ώστε να αναδειχθεί η πόλη μέσα από την πραγματοποίηση διεθνών συναντήσεων στην περιοχή αλλά και την ανάπτυξη ενός σχεδίου που θα την καθιερώσει σαν το κέντρο της ΝΑ Ευρώπης”.

“Αυτό είναι το μήνυμα που έχει περάσει ο πρωθυπουργός και υλοποιεί αυτά που έχει υποσχεθεί” υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Τόνισε δε: “Η οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους και η λήψη μέτρων έτσι ώστε να ελαφρυνθούν οι πολίτες και να λύνονται προβλήματα είναι προτεραιότητα της πολιτικής μας”. Σημείωσε πως χρειάζεται μια σταθερά βιώσιμη ανάπτυξη “γι αυτό και πρώτος στόχος είναι να βγούμε από τις αγορές και το δεύτερο είναι η προσέλκυση νέων επενδύσεων με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες έχουμε να κάνουμε” και “αυτό είναι το στίγμα που δίνουμε για την επόμενη περίοδο”.

Αναφερόμενος στην τιμώμενη για φέτος χώρα στη ΔΕΘ, την Κίνα, σημείωσε πως θα έρθουν πάνω από 200 επιχειρήσεις, που “θα έχουν συγκεκριμένες συναντήσεις με συγκεκριμένες εταιρείες για συγκεκριμένα πράγματα, γεγονός που ανεβάζει την αποτελεσματικότητα των συμφωνιών που είναι να γίνουν”.

Η Κίνα, τόνισε ο κ. Αμανατίδης, “έχει ένα έντονο ενδιαφέρον κι εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε αυτές οι επαφές να γίνουν στενότερες επ’ ωφελεία και των δύο λαών”.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του ΟΑΣΘ και τις αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως “όσο και να προσπαθεί (η αντιπολίτευση) να μην γίνει αυτό, οι προσπάθειες θα πέσουν στο κενό γιατί οι ανάγκες για μία σύγχρονη και αποτελεσματική συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη είναι πάνω απ’ όλα”.

Ανέφερε ακόμη ότι υπήρξε “ένα παρελθόν που είχε σαπίσει πλέον” και “έπρεπε να είχε σταματήσει από καιρό” και εκτίμησε πως “δεν υπάρχει καμία πολιτική δύναμη, η οποία θα μπορέσει να αντιτάξει κάτι άλλο”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.