Quantcast
Αμανατίδης στον Realfm 97,8: Υπερέβη τα εσκαμμένα ο Ζουράρις - enikonomia.gr
share

Αμανατίδης στον Realfm 97,8: Υπερέβη τα εσκαμμένα ο Ζουράρις

δημοσιεύτηκε:

«Ο κ. Ζουράρις υπερέβη τα εσκαμμένα» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζη και Δημήτρη Καπουράκη.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, ο κ. Αμανατίδης είπε ότι η θέση της κυβέρνησης έχει εκφραστεί από τον υπουργό Εξωτερικών και είναι «σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις και βεβαίως χωρίς τα στοιχεία του αλυτρωτισμού», ενώ κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει τη δική της θέση.

«Στις 17 Ιανουαρίου συναντώνται για πρώτη φορά οι δύο χώρες με τους διαπραγματευτές και με τον Μάθιου Νίμιτς. Τότε, θα οριστεί το πλαίσιο και πώς θα προχωρήσει η διαπραγμάτευση. Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο και αυτό θα είναι το πρώτο αντικείμενο της διαπραγμάτευσης. Πολλά πράγματα στη διαπραγμάτευση δεν λέγονται. Από εκεί και μετά να έχουμε λίγο υπομονή και εμπιστοσύνη στο υπουργείο Εξωτερικών που χειρίζεται υπεύθυνα όλα τα θέμα. Υπάρχει η εθνική γραμμή και θεωρώ ότι όταν θα έχουμε πρόοδο θα ενημερωθούν όλοι και εφόσον φτάσουμε σε κάποιο αποτέλεσμα, προφανώς θα περάσει από βουλή. Δεν υπάρχει κάτι μυστικό. Δεν πρέπει όμως να υπάρχουν κάποια αποτελέσματα πρώτα για να ενημερώσουμε;» τόνισε ο κ. Αμανατίδης.

Ερωτηθείς εάν στο υπουργείο Εξωτερικών έχουν γίνει αποδέκτες πρότασης για την ονομασία, σημείωσε: «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο όνομα που να έχει τεθεί από κανέναν. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στις 17 Ιανουαρίου. Υπάρχει μια διαπραγμάτευση και στη διαπραγμάτευση έχεις τις δικές σου κόκκινες γραμμές που δεν τις ανακοινώνεις βεβαίως, γιατί αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις διαπραγμάτευση. Στερούνται λογικής και σοβαρότητας απόψεις που ακούω, που εκφράζονται για κρύψουν για το δικό του εκκρεμές και τις δικές τους παλινωδίες. Δεν μπορούμε να τους ακολουθήσουμε σε αυτό…Περισσότερο βλέπω μια πολιτική – θα την έλεγα μικροπολιτική – εσωτερική εκμετάλλευση που απορρέει από την έλλειψη σχεδιασμού και τις εσωτερικές αντιφάσεις που έχει ιδιαίτερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σχολιάζοντας τη στάση των ΑΝΕΛ, εκτίμησε ότι «όταν θα προχωρήσουν τα πράγματα, θα είναι τέτοια και η πρόταση που δεν θα υπάρχουν θέματα. Αυτή είναι η άποψή μου». Ενώ, αναφερόμενος στην πρόθεση του Πάνου Καμμένου να ζητήσει δημοψήφισμα για το Σκοπιανό, είπε ότι «είναι πολύ νωρίς αυτή τη στιγμή να μπει κανείς σε οτιδήποτε αναφορικά με αυτό το θέμα».

«Οι εκτιμήσεις γίνονται ανάλογα με τις εξελίξεις που υπάρχουν. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει η βουλή και η ελληνική κυβέρνηση, ανάλογα με τις εξελίξεις, έχει την ευθύνη και θα φέρει τις συγκεκριμένες προτάσεις της. Πιστεύω ότι με το κλίμα που υπάρχει, το οποίο είναι πολύ θετικό, μια λύση εθνικά συμφέρουσα με τα στοιχεία που έχουμε πει- δηλαδή σύνθετη ονομασία, για όλες τις χρήσεις, χωρίς στοιχεία αλυτρωτισμού- βοηθάει και την Ελλάδα . Είναι και προς το συμφέρον της χώρας μας» είπε και κατέληξε:

«Να μην πέσουμε στην παγίδα της μικροπολιτικής. Για θέματα τέτοια, με νηφάλιο μυαλό και με γνώμονα πάντα τα εθνικά συμφέροντα, μπορούν να υπάρχουν ευρύτερες συναινέσεις».

Ακούστε το ηχητικό

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.