Quantcast
Κακοκαιρία Daniel: Άμεση οικονομική στήριξη στους πληγέντες δήμους αποφάσισε η ΚΕΔΕ - enikonomia.gr
share

Κακοκαιρία Daniel: Άμεση οικονομική στήριξη στους πληγέντες δήμους αποφάσισε η ΚΕΔΕ

δημοσιεύτηκε:

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε συνεδρίαση της την Παρασκευή αποφάσισε να συνδράμει οικονομικά τους δήμους της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel διαθέτοντας το ποσό των 300.000 ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ εξέφρασε επίσης τα θερμά συλλυπητήρια του στα μέλη των οικογενειών που έχασαν δικούς τους ανθρώπους.

Επίσης αποφασίστηκε η ΚΕΔΕ και η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας να παράσχουν άμεση οικονομική στήριξη στους πληγέντες δήμους με σκοπό τον καθαρισμό των πόλεων, την αποκατάσταση του αστικού οδικού και αγροτικού δικτύου, την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων και φερτών υλικών.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου στην εισήγηση του τόνισε ότι η Αυτοδιοίκηση θα βρεθεί άμεσα και με όλα τα μέσα που διαθέτει, στο πλευρό των Δήμων που επλήγησαν, για να επανέλθει όσο το δυνατόν συντομότερα, η κανονικότητα στους κατοίκους κι επαγγελματίες των περιοχών αυτών.

Ειδικότερα ο κ. Κυρίζογλου ανέφερε ότι μετά από επικοινωνία που είχε ο ίδιος από την πρώτη στιγμή με όλους τους δημάρχους των πληγεισών περιοχών σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Σκιάθο και Σκόπελο και μετά από το καθολικό τους αίτημα για συμβολή στην αποκατάσταση της κανονικότητας στη λειτουργία των πόλεων, η ΚΕΔΕ θα συνδράμει με συγκεκριμένο τρόπο το αίτημά τους και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συναφθούν προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της ΚΕΔΕ και των οικείων πληγέντων δήμων, με σκοπό την κάλυψη των δαπανών για τα παραπάνω έργα και με βάση τις ανάγκες που οι ίδιοι οι δήμοι θα κρίνουν. Για το σκοπό αυτό η ΚΕΔΕ θα διαθέσει το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ.

Επίσης ο κ. Κυρίζογλου κάλεσε τους συναδέλφους του δημάρχους στο βαθμό που έχουν τη δυνατότητα, να στείλουν στους πληγέντες δήμους εργαλειομηχανήματα για τον καθαρισμό των πόλεων. Επισήμανε ωστόσο ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να μεριμνήσει άμεσα ώστε οι δήμοι να έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν με νόμιμο τρόπο τέτοιου είδους δαπάνες.

Επίσης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ απηύθυνε έκκληση προς όλους τους δήμους που συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες συνανθρώπους μας, η αποστολή να γίνει μετά από συνεννόηση με τους οικείους δήμους, δηλαδή μόνο όταν και όπου οι ίδιοι δήμοι υποδείξουν, καθώς προς το παρόν δεν υπάρχουν οργανωμένα σημεία συγκέντρωσης και διανομής της υλικής βοήθειας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.