Quantcast
Αμυντική και στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Αμυντική και στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Στην περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση της αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Ελλάδας, συμφώνησαν ο διάδοχος του Άμπου Ντάμπι και αναπληρωτής ανώτατος διοικητής των Εμιρατινών Ενόπλων Δυνάμεων, Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Ζάγιεντ Αλ Ναχγιάν με τον  υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, κατά την διάρκεια της συνάντησης  τους  στο Ντουμπάι.

 Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο  της έκθεσης «Dubai Airshow 2015», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε  και  με τον αντιπρόεδρο, πρωθυπουργό, υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ηγεμόνα του Ντουμπάι Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ με τον οποίο έγινε ανταλλαγή απόψεων διμερούς ενδιαφέροντος, καθώς και με το διάδοχο του Εμιράτου του Ντουμπάι Σεΐχη Χαμπντάν Μπιν Μοχάμεντ Μπιν Αλ Μακτούμ.

Ο κ. Καμμένος  με την σειρά του απηύθυνε πρόσκληση στον διάδοχο του Άμπου Ντάμπι να επισκεφθεί επίσημα την Αθήνα.

Αξιοσημείωτο  είναι δε  ότι η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έλαβε ιδιαίτερη  δημοσιότητα  από  τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας.

 Ακόμη τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ Lt General Χαμάντ Μοχάμεντ Θανί Αλ Ρουμαϊθί ς και με τον αρχηγό του Ναυτικού των ΗΑΕ Ιμπραχίμ Σαλίμ Μοχάμεντ Αλ Μουσαράκ , με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

 Στην συνέχεια ο αρχηγός ΓΕΑ συναντήθηκε με τον ομόλογο του διοικητή των αεροπορικών δυνάμεων και της αεράμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Ιμπραχίμ Νάσερ Αλ Αλαουί με τον οποίο  μίλησαν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.