Quantcast
Αναστασιάδης: Εφικτοί οι στόχοι για πλεόνασμα 2% και ανάπτυξη 4% - enikonomia.gr
share

Αναστασιάδης: Εφικτοί οι στόχοι για πλεόνασμα 2% και ανάπτυξη 4%

δημοσιεύτηκε:

Οι στόχοι για πλεόνασμα 2% και ανάπτυξη 4%, που έθεσε ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορούν να επιτευχθούν γιατί η ιδεολογία μας είναι ταυτισμένη με τη φιλελεύθερη οικονομία, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπογράφει συμφωνίες και παίρνει αποφάσεις που δεν τις πιστεύει.

Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», υπογράμμισε ότι οι παραπάνω στόχοι, τους οποίους έθεσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Μητσοτάκης, αποτελούν μέρος του προγράμματος της ΝΔ που θα ανακοινωθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και επισήμανε ότι η μόνη δυνατότητα για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο είναι η ενθάρρυνση και η στήριξη της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.

«Αυτό εμείς το πιστεύουμε και το εφαρμόζουμε» τόνισε ο κ. Αναστασιάδης ο οποίος αναφέρθηκε στη δημόσια διαφωνία υπουργών της κυβέρνησης, στα θέματα της παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων και της Cosco και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να λέει κανείς ότι ψηφίζω μια απόφαση, ότι παίρνω μια απόφαση, αλλά δεν την πιστεύω».

Εκτίμησε ότι με τα δύο νομοσχέδια που ψηφίστηκαν από τη Βουλή έρχονται πάρα πολύ σκληρά μέτρα και υπογράμμισε ότι οι στόχοι που θέτει οι κυβέρνηση είναι ανέφικτοι, αφού –όπως είπε– έχει εξαντληθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών. Καταλήγοντας, σημείωσε πως και οι δανειστές αντιλήφθηκαν ότι εξαντλήθηκε η φοροδοτική δυνατότητα των Ελλήνων και γι αυτό –όπως είπε ο κ. Ανασταδιάδης- επέβαλαν τον δημοσιονομικό «κόφτη».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.