Quantcast
Ανδρεάδης στο Bloomberg: Ο τουρισμός απειλείται από την οικονομική αβεβαιότητα - enikonomia.gr
share

Ανδρεάδης στο Bloomberg: Ο τουρισμός απειλείται από την οικονομική αβεβαιότητα

δημοσιεύτηκε:

Ο ελληνικός τουρισμός απειλείται από την οικονομική αβεβαιότητα, σύμφωνα με σημερινό άρθρο του Bloomberg.

Οι μειώσεις που παρατηρούνται στις κρατήσεις από το εξωτερικό ενδεχομένως να προδικάζουν μία κάμψη του τουριστικού κλάδου – ο οποίος πέρσι βοήθησε τη χώρα να πετύχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης – υποστηρίζει ο αρθρογράφος.

“Βλέπουμε μία κάμψη σε ορισμένες αγορές και πιο συγκεκριμένα σε αυτήν της Γερμανίας.

Χάνουμε έδαφος όσο η γενικότερη εικόνα (της οικονομίας) παραμένει αβέβαιη”, εκμυστηρεύεται στο Bloomberg ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Α. Ανδρεάδης.

Ο κ. Ανδρεάδης επικεντρώνεται στις αρνητικές συνέπειες της έλλειψης ρευστότητας, οι οποίες δεν επιτρέπουν στον τουριστικό κλάδο να πετύχει τον ετήσιο στόχο του για νέες επενδύσεις ύψους τριών δισ. ευρώ. “Ο ΦΠΑ στον τουρισμό έχει αλλάξει έξι φορές τα τελευταία έξι χρόνια και έτσι δεν μπορείς να καταστρώσεις ένα επιχειρηματικό σχέδιο δεκαετίας”, προσθέτει.

Ο τουριστικός κλάδος προσφέρει το 17% του ελληνικού ΑΕΠ, και παρά τις προσελεύσεις ρεκόρ των τελευταίων δύο χρόνων, ο ΣΕΤΕ φαίνεται έτοιμος να αναθεωρήσει καθοδικά τις εκτιμήσεις του για προσέλευση 25 εκατ. τουριστών το 2015.

“Εάν αυτή η πτωτική πορεία συνεχιστεί, δεν θα καταφέρουμε να προσελκύσουμε 25 εκατ. τουρίστες”, παραδέχεται ο κ. Ανδρεάδης.

Την ίδια στιγμή, οι κρατήσεις σημειώνουν άνοδο στην Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο, εν μέσω της υποτίμησης του ευρώ έναντι του δολαρίου και της στερλίνας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.