Quantcast
Ανδρουλάκης: Η έξοδος στις αγορές έπρεπε να είχε γίνει πριν από 18 μήνες - enikonomia.gr
share

Ανδρουλάκης: Η έξοδος στις αγορές έπρεπε να είχε γίνει πριν από 18 μήνες

δημοσιεύτηκε:


«Η αλήθεια είναι ότι εάν θέλουμε να δούμε ποιες χώρες δανείζονται με επιτόκια ανάλογα με τα δικά μας, πρέπει να πάμε σε χώρες όπως η Μποτσουάνα (4,300%) ή το Βιετνάμ (4,546%)», υποστηρίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής της ΔΗΣΥ Νίκος Ανδρουλάκης. Και προσθέτει: «Την προηγούμενη εβδομάδα, το πενταετές ομόλογο της Ιρλανδίας τιμολογείτο με -0,016%, της Πορτογαλίας με 1,157%, της Βουλγαρίας με 0,395%, της Ρουμανίας με 2,562%» .

Για τις εξελίξεις στη ΔΗΣΥ επισημαίνει ότι «τα ορθά βήματα θα ήταν πρώτα η ίδρυση του ενιαίου φορέα, στη συνέχεια η διεξαγωγή συνεδρίου και η κατάρτιση προγράμματος και, τελευταία, η εκλογή ηγεσίας». «Δυστυχώς», συμπληρώνει, «επιλέγηκαν βήματα με διαφορετικές προτεραιότητες», αναφέρει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής και εκτιμά ότι «για να ενωθεί η παράταξη χρειάζεται μεγαθυμία και όχι μικρότητα από όλους τους πρωταγωνιστές».

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες της ΔΗΣΥ ο κ. Ανδρουλάκης κρατά αποστάσεις τόσο από τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «οι σημερινές συζητήσεις για αυτό το θέμα δεν έχουν καμία προστιθέμενη αξία, γιατί δεν ξέρουμε τον πολιτικό συσχετισμό που θα προκύψει από τις εκλογές». Συμπερασματικώς, «με βάση τη λαϊκή βούληση θα πάρουμε τις αποφάσεις μας ως Δημοκρατική Συμπαράταξη», σημειώνει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.