Quantcast
Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Πόσες πράξεις αναστολής έχουν εκδοθεί για εργαζομένους σε νοσοκομεία - enikonomia.gr
share

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Πόσες πράξεις αναστολής έχουν εκδοθεί για εργαζομένους σε νοσοκομεία

δημοσιεύτηκε:

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχουν αρχίσει να λαμβάνουν τα φύλλα αναστολής καθηκόντων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχουν εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία επίδοσης 5.895 πράξεις αναστολής για τους εργαζομένους μόνο στα νοσοκομεία. Αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), όσο και για άλλους φορείς του υπουργείου. “Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη ακριβώς όπως ορίζει ο νόμος” αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υγείας.

ΣτΕ: Απέρριψε αιτήσεις υγειονομικών για την αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους

Το ΣτΕ απέρριψε αιτήσεις που είχαν καταθέσει υγειονομικοί, ζητώντας την αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέο τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ σε σχηματισμό Ολομέλειας απέρριψε αιτήσεις που είχαν καταθέσει ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό των δομών Υγείας.

Με τις αιτήσεις αυτές, ζητούσαν την αναστολή της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας και αναστολή εργασίας για όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σημειώνεται ότι ανάλογη αίτηση έχει καταθέσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης της απόφασης κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι από σήμερα τίθενται σε αναστολή οι υγειονομικοί σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας που παραμένουν ανεμβολίαστοι, καθώς τίθεται σε ισχύ ο σχετικός νόμος.

Ήδη από νωρίς το πρωί σε νοσοκομεία όλης της χώρας καταγράφηκαν αντιδράσεις, ενώ έγιναν και συγκεντρώσεις εργαζομένων, που διαμαρτύρονται για τις αναστολές.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.