Quantcast
Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων: Συνολικά 23.300 έλεγχοι το 2017 - enikonomia.gr
share

Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων: Συνολικά 23.300 έλεγχοι το 2017

δημοσιεύτηκε:

Με ετήσιο στόχο τη διενέργεια 23.300 ελέγχων στις επιχειρήσεις και στη διακίνηση ξεκινά το 2017 για την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που καταστρώνει τους σχεδιασμούς της για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου, της φορολογικής απάτης και του παραεμπορίου.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ – πρώην Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων – Γιώργος Πιτσιλής με απόφαση του η οποία έχει αποσταλεί σε όλους τους φορείς του ελεγκτικού μηχανισμού έχει προσδιορίσει τον στόχο τόσο για τους ελέγχους όσο και για τις κατηγορίες των υποθέσεων που θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα. Έτσι σύμφωνα με την σχετική απόφαση εντός του έτους αναμένεται να διενεργηθούν 3.500 πλήρεις έλεγχοι που θα αφορούν κυρίως σε επιχειρήσεις. Παράλληλα προβλέπεται να διενεργηθούν άλλοι 19.800 έλεγχοι στη διακίνηση των προϊόντων με στόχο την καταπολέμηση της φοροκλοπής που συντελείται με τη μη απόδοση του ΦΠΑ καθώς και την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και του παραεμπορίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν από το κέντρο ελέγχου μεγάλων επιχειρήσεων (ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ), το κέντρο φορολογούμενων μεγάλου πλούτου ( ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π) αλλά και τις ΔΟΥ το 60% θα είναι υποθέσεις που θα αφορούν χρήσεις της τελευταίας πενταετίας. Με τον τρόπο αυτόν η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την ολοκλήρωση των ελέγχων στις πιο πρόσφατες χρήσεις αφενός για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο των παλαιών ανέλεγκτων χρήσεων αφετέρου για να περιορισθούν οι κίνδυνοι παραγραφής υποθέσεων λόγω της παρέλευσης της πενταετίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.