Quantcast
Άνγκελα Μέρκελ: Οι σχέσεις μας είχαν σκαμπανεβάσματα - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Άνγκελα Μέρκελ: Οι σχέσεις μας είχαν σκαμπανεβάσματα – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε η Άνγκελα Μέρκελ όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της διήμερης αποχαιρετιστήριας επίσκεψης στη χώρα μας.

Η κυρία Σακελλαροπούλου στις πρώτες δηλώσεις μπροστά στις κάμερες τόνισε ότι υποδέχεται στο Προεδρικό Μέγαρο “μία σπουδαία πολιτικό που διαμόρφωσε σε μεγάλο μέρος την πολιτική της Γερμανίας και της Ευρώπης σχεδόν δύο δεκαετίες” και τόνισε ότι η παραμονή της επί 16 χρόνια στην εξουσία την έφερε αντιμέτωπη με πολλές κρίσεις.

Την ευχαρίστησε για τη σταθερά φιλευρωπαϊκή στάση που είχε σε σειρά ζητημάτων και σε μια σημαντική αποστροφή της τόνισε πως η Ελλάδα κλήθηκε να πληρώσει βαρύ τίμημα και ότι αισθανθήκαμε δικαιολογημένα μόνοι πολλές φορές.

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ απάντησε ότι οι σχέσεις μας έζησαν σκαμπανεβάσματα, αλλά εδράζουν σε στέρεες βάσεις, ενώ υπογράμμισε πως οι μεταρρυθμίσεις ήταν απαραίτητες για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η κυρία Μέρκελ υπογράμμισε:

“Χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δίνεται η ευκαιρία να σας γνωρίσω και προσωπικά, ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή σας. Όπως είπα όταν σας πρωτοσυνάντησα, χαίρομαι ιδιαίτερα που είστε και γυναίκα, νομίζω θα αποτελέσει κανονικότητα αυτό, σιγά σιγά, να υπάρχουν γυναίκες στη πολιτική” επεσήμανε η κυρία Μέρκελ και συνέχισε:

“Αναφερθήκατε στις σχέσεις μας, οι οποίες έζησαν κάποια σκαμπανεβάσματα, οι οποίες όμως εδράζουν σε πολύ στέρεες βάσεις και οι οποίες θα μας οδηγήσουν στο μέλλον. Να πω ότι εν κατακλείδι ο διάλογος πάντα υπήρξε το κλειδί προς αναζήτηση και εξεύρεση λύσης.

Οι προκλήσεις ήταν διαφορετικές κάθε φορά, είχαμε τη στερεοποίηση του ευρώ από τη μία πλευρά και είχαμε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που ήταν απαραίτητο να γίνουν σε όλες τις χώρες, όπως και στην Ελλάδα, αλλά νομίζω ότι το μεγαλύτερο θέμα ήταν το μεταναστευτικό όπου εκεί η Ελλάδα και η Γερμανία μπόρεσαν να συνεργαστούν εποικοδομητικά”.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.