Quantcast
Ανησυχία στις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία - enikonomia.gr
share

Ανησυχία στις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία

δημοσιεύτηκε:

Έντονη ανησυχία στις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία προκαλεί  η καθίζηση του ρωσικού νομίσματος μετά την αύξηση του επιτοκίου της Ρωσικής κεντρικής Τράπεζας κατά 17%.

Οι εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στη ρωσική επικράτεια είναι περίπου 70 και με βάση τις εκτιμήσεις και τα χορηγούμενα στοιχεία των επιχειρήσεων αυτών, η αξία των επενδύσεων υπολογίζεται σε περίπου 3,5  δισ. ευρώ.

Αλλωστε την  αναπτυξιακή δυναμική της ρωσικής οικονομίας προσπαθούσαν  να εκμεταλλευθούν τα τελευταία χρόνια πολλοί Ελληνες επιχειρηματίες από όλους τους τομείς, μέσω ίδρυσης εταιρειών ή εξαγωγών σε αυτή την αχανή αγορά, καθώς η ελληνική κρίση είχε σαρώσει όλους τους εγχώριους κλάδους.

 Ενδεικτικά μεγάλη παρουσία στη Ρωσία έχει  η Coca- Cola 3 Ε ενώ έντονη είναι και η παρουσία της  Frigoglass,της Chipita της Kleeman, της Ιντραλοτ και της Αegean.

Από τον κλάδο των κατασκευών, αρκετές ελληνικές τεχνικές επιχειρήσεις έχουν βάλει στο στόχαστρο την ρωσική αγορά, όπως η Μηχανική, ΓΕΚ, Ακτωρ, κ.ά.

Επίσης, οι Ελληνες επιχειρηματίες παραγωγικών εταιρειών ένδυσης, ανοίγουν καταστήματα ή εξάγουν ρούχα ελληνικής φίρμας στη χώρα των Κοζάκων.  Οι Φίρμες Marasil και Mandarino του ομίλου Φράγκου , Man & Manetti, Nina Frances της εταιρείας Leonard’s, Zic Zac, κ.ά. δραστηριοποιούνται στη ρωσική αγορά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.