Quantcast
Ανησυχία «στο κόκκινο» στη Θεσσαλονίκη: Σε ετοιμότητα οι νοσηλευτικές μονάδες – Έκτακτη σύσκεψη - enikonomia.gr
share

Ανησυχία «στο κόκκινο» στη Θεσσαλονίκη: Σε ετοιμότητα οι νοσηλευτικές μονάδες – Έκτακτη σύσκεψη

δημοσιεύτηκε:

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Θεσσαλονίκη. Τα κρούσματα κορονοϊού προκαλούν ανησυχία στους επιστήμονες, καθώς τον τελευταίο καιρό, η επιδημιολογική εικόνα στη συμπρωτεύουσα έχει επιδεινωθεί.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, η Θεσσαλονίκη έχει καταγράψει περισσότερα από 6.000 κρούσματα συνολικά, δηλ. περίπου 300 κρούσματα καθημερινά.

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αρχίζουν να γεμίζουν… επικίνδυνα. Μέσα σε ένα 24ωρο αυξήθηκαν κατά 11% οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 53 ασθενείς εκ των οποίων οι 51 ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με την ΕΡΤ1.

Την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 3.040 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 449 στη Θεσσαλονίκη. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως είναι θέμα χρόνου η επιβολή ενός «μίνι lockdown» στη Θεσσαλονίκη, μπαίνοντας σε ισχύ τα μέτρα που εφαρμόζονται όταν μια περιοχή περνά στο «κόκκινο».

Άλλοι ωστόσο επιμένουν πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο υπάρχει αλλά μόνο εάν συνεχιστεί η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας με γρήγορους ρυθμούς.

‘Εκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, την αναπληρώτρια υπουργό, Μίνα Γκάγκα αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Κωτσιόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Τύπου Θεσσαλονίκης», το υπουργείο Υγείας ανησυχεί ιδιαίτερα για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, την οποία και θα επισκεφθεί ο κ. Πλεύρης πριν από τη Θεσσαλονίκη.

Κατά την παρουσία του ο υπουργός Υγείας θα συζητήσει με δημάρχους της Θεσσαλονίκης για τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής και τις αιτίες πίσω από την ανοδική πορεία των κρουσμάτων.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα της ετοιμότητας των νοσηλευτικών μονάδων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και εκείνο της λήψης περιοριστικών μέτρων εάν συνεχιστεί η γρήγορη επιδείνωση.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί εντολή να αναπτυχθούν εκ νέου κλίνες που είχαν διατεθεί και στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας για τους νοσηλευόμενους με covid.

Σταθερό το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη την τελευταία εβδομάδα (13-19 Σεπτεμβρίου 2021), το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων δεν παρουσίασε αξιοσημείωτη μεταβολή (-8%) και παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.