Quantcast
Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές - enikonomia.gr
share

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές χάρη στα κέρδη του τραπεζικού κλάδου, αν και οι απώλειες των μεταλλευτικών μετοχών περιόριζαν την άνοδο της αγοράς του Λονδίνου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,9% ενώ ο δείκτης Euro STOXX 50 σημείωνε κέρδη 1,3%. Λόγω της εορταστικής περιόδου, οι όγκοι συναλλαγών παρέμεναν σε χαμηλά επίπεδα.

Η Deutsche Bank ενισχυόταν κατά 1,6% μετά την κίνησή της να πουλήσει ποσοστό 20% της κινεζικής Hua Xia Bank στην ασφαλιστική PICC Property and Casualty έναντι ποσού έως 25,7 δισεκ. γιουάν (4 δισεκ. δολάρια). Τα κέρδη που κατέγραφε η μετοχή της Deutsche Bank οδηγούσαν τον τραπεζικό δείκτη STOXX Europe 600 σε άνοδο 0,5%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωνε άνοδο 0,4%, καταγράφοντας, ωστόσο, υποαπόδοση έναντι του γερμανικού DAX και του γαλλικού CAC, με άνοδο 1,3% και 1,2% αντίστοιχα.

Η σχετική υποαπόδοση του Λονδίνου οφείλεται στις απώλειες των μετοχών των μεταλλευτικών εταιριών, που αντιστοιχούν περίπου στο 5% της συνολικής κεφαλαιοποίησης του FTSE. Ο μεταλλευτικός κλάδος κατέγραφε σήμερα απώλειες καθώς οι τιμές του χαλκού και του αλουμινίου σημείωναν πτώση εν μέσω ανησυχιών για τη ζήτηση από την Κίνα, τη χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση μετάλλων στον κόσμο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.