Quantcast
Τεράστια προβλήματα από την ισχυρή καταιγίδα στην Αττική - Πλημμύρισαν δρόμοι - "Βούλιαξαν" αυτοκίνητα - enikonomia.gr
share

Τεράστια προβλήματα από την ισχυρή καταιγίδα στην Αττική – Πλημμύρισαν δρόμοι – “Βούλιαξαν” αυτοκίνητα

δημοσιεύτηκε:

Σφοδρή καταιγίδα σάρωσε την Αττική τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής προκαλώντας σωρεία προβλημάτων. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων πλημμύρισαν, στο νοσοκομείο Σωτηρία κολύμπησαν για να μπουν στο κτήριο.

Οι περισσότερες κλήσεις έγιναν από περιοχές των Δυτικών προαστίων, τοκέντρο της Αθήνας, το Γαλάτσι και το Μαρούσι, ενώ οι 16 από αυτές αφορούσαν σε πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι τους. Σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισαν οδηγοί στην περιοχή του Περισσού όπου τα ΙΧ κυριολεκτικά βούλιαξαν στα νερά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περίπου 300 κλήσεις για απεγκλωβισμούς και απαντλήσεις υδάτων, ενώ σε όλα τα περιστατικά επιχείρησαν 51 συνεργεία με 131 πυροσβέστες.

Σε αρκετές περιοχές της Αττικής σημειώθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναφορές αναγνωστών, έμειναν χωρίς ρεύμα περιοχές σε Γαλάτσι, Αμπελόκηπους, Μελίσσια, Γλυφάδα, Αγία Παρασκευή, Φιλοθέη και Παπάγου, ενώ η Τροχαία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας σε αρκετούς δρόμους της Αθήνας λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Συγκεκριμένα, για αρκετές ώρες έμειναν κλειστές η υπόγεια γέφυρα στηλεωφόρο Μεσογείων στο ύψος της Κατεχάκη, αλλά και η οδός Καζαντζόγλου, η Αχαρνών, η Δημητρίου Ράλλη και η λεωφόρος Βουλιαγμένης από την Ανθέων προς την Ανδρέα Παπανδρέου, στο ρεύμα προς Αθήνα. Η κυκλοφορία στους δρόμους που είχαν κλείσει αποκαταστάθηκε ώρες αργότερα.

Εντυπωσιακή είναι η φωτογραφία με τα μαύρα σύννεφα πάνω από το λεκανοπέδιο, την ώρα που έχει ξεσπάσει η σφοδρή καταιγίδα, έτσι όπως φαίνεται από το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”.

Οι επισκέπτες του νοσοκομείου Σωτηρία έζησαν πρωτοφανείς καταστάσεις, καθώς προκειμένου να μπουν στην είσοδο, έπρεπε να βουτήξουν στα νερά, το βάθος των οποίων ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο.

Οι εικόνες αποτυπώθηκαν σε ένα βίντεο αυτόπτη μάρτυρα που δείχνουν την έκταση του προβλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «ποτάμι» σχηματίστηκε έξω από τα χειρουργεία του νοσοκομείου, ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί και άλλα προβλήματα.

Δείτε τα βίντεο:

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τη Μαρία Κοντού και δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Meteo.gr.

    Προβλήματα προκλήθηκαν και στο δίκτυο Μετρό με τους Σταθμούς Νομισματοκοπείο και Πανόρμου να εκκενώνονται. Κι ενώ στο Νομισματοκοπείο το πρόβλημα αποκαταστάθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, στον σταθμό Πανόρμου το πρόβλημα εξακολουθούσε να υφίσταται για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς από την ισχυρή βροχόπτωση υπήρξε έντονη συσσώρευση νερού στις αποβάθρες. Οι συρμοί διέρχονταν χωρίς να κάνουν στάση.

    Πλημμυρισμένο τοπίο είναι και η περιοχή του Μετρό Σεπολίων, όπως απεικονίζεται σε βίντεο που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr.

    Μόλις ξεκίνησε η καταιγίδα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές που εκδηλώνονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών.

    Φωτογραφίες που έστειλαν αναγνώστες του enikos.gr απεικονίζουν το μέγεθος των προβλημάτων που προκλήθηκαν στο Λεκανοπέδιο από τη σφοδρή βροχόπτωση.

    Οι δρόμοι πλημμύρισαν και μετατράπηκαν μέσα σε λίγα λεπτά σε ορμητικούς χειμάρρους, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες από τη Λεωφόρο Βεΐκου, που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr.

    Δείτε τις φωτογραφίες:



    Τα οχήματαακινητοποιήθηκανκαι στα δύο ρεύματα της Μιχαλακοπούλου, ενώ όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr τα νερά έχουν “εισβάλει” και σε ισόγεια καταστήματα και πάρκινγκ.

    Στη συμβολή της Μιχαλακοπούλου με τη Μεσογείων, η σφοδρή καταιγίδα προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο σημείο.



    Όπως φαίνεται στη φωτογραφία και το βίντεο που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο Hilton, η βροχόπτωση ήταν ιδιαίτερα ισχυρή.


    Από την περιοχή της Μιχαλακοπούλου, αναγνώστης του enikos.gr έστειλε βίντεο όπου απεικονίζεται το μέγεθος του προβλήματος που προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση.

    Πλημμύρισε και η λεωφόρος Βουλιαγμένης λόγω της έντονης βροχόπτωσηςμε αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν αυτοκίνητα, ακόμη και λεωφορείο. Οι φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr είναι από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος του Γαληνού.

    Μία πολυκατοικία πλημμύρισε στο Χαλάνδρι, στην οδό Αγίας Βαρβάρας. Στο σημείο έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με σκοπό την απάντληση των υδάτων.


    Πλημμύρες σημειώθηκαν και στη Νέα Φιλαδέλφεια σύμφωνα με φωτο από αναγνώστη του enikos.gr

    Η Λεωφόρος Γαλατσίου μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο.

    Σε ποτάμια μετατράπηκαν μέσα σε λίγα λεπτά οι δρόμοι στη Ριζούπολη. Δείτε βίντεο από την κατάσταση στο Β’ νεκροταφείο προς τον σταθμό Πευκάκια.

    Σε ορμητικούς χειμάρρους μετατράπηκαν οι δρόμοι στα Άνω Λιόσια, εξαιτίας της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε την Αττική, σύμφωνα με τα βίντεο που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr.

    Το ύψος του νερού στην περιοχή των Άνω Πατησίων κάλυψε ακόμη και το πεζοδρόμιο. Η φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr είναι από την είσοδο του σταθμού του ηλεκτρικού.

    Η σφοδρή καταιγίδα επηρέασε και την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

    Η καταιγίδα που έπληξε και το κέντρο της Αθήνας προκάλεσε πλημμύρες και στον δρόμο έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

    «Φούσκωσε» ο Κηφισός από την ισχυρή νεροποντή που έπληξε τις μεσημβρινές ώρες την Αττική. Το βίντεο από αναγνώστη του enikos.gr που βρέθηκε με το αυτοκίνητό του στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Η στάθμη του Κηφισού ανέβηκε επικίνδυνα κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.
    Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την οδό Αθηναϊκής Δημοκρατία στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr:




    Ισχυρή καταιγίδα και χαλαζόπτωση έπληξε την Ανάβυσσο.

    Όπως φαίνεται στο βίντεο που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν με μεγάλη δυσκολία.

    Στη Λεωφόρο Μεσογείων 484, στην Αγία Παρασκευή, η βροχόπτωση ήταν έντονη.

    Δείτε το βίντεο:

    Τα ορμητικά νερά που συσσωρεύτηκαν από τον μεγάλο όγκο της βροχής που έπεσε στην Αττική, έγιναν ποτάμια και κατάφεραν να παρασύρουν ακόμα και κάδους, όπως βλέπουμε στο βίντεο που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr από τους Αμπελόκηπους, και συγκεκριμένα από τη Λ. Μεσογείων και Φωκίδος.

    Και οι δρόμοι στη Γλυφάδα πλημμύρισαν δυσκολεύοντας τους οδηγούς που κινούνταν στην περιοχή.

    Δείτε τις εικόνες από την οδό Αιγύπτου:



    Τι ανέφερε στο enikos.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος

    “Οι οδηγοί χρειάζεται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Εμείς είχαμε ενημερώσει εδώ και 40 λεπτά για αυτό που θα ακολουθούσε. Η Τροχαία έχει κλείσει δρόμους σε Μαρούσι και Χαλάνδρι. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά είμαστε σε εγρήγορση. Αυτή τη στιγμή το επιχειρησιακό κομμάτι ανήκει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία”, ανέφερε στο enikos.gr, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καραμέρος.

    “Πρόκειται για νέα υβριδική καταιγίδα, όπως λέγεται επιστημονικά. Δεν ρισκάρουμε κατά την οδήγηση. Προστατεύουμε παιδιά και ηλικιωμένους από επικίνδυνα σημεία”, πρόσθεσε.

    Η Περιφέρεια Αττικής, σε έκτακτη ενημέρωση, καλεί τους πολίτες, εποχούμενους και πεζούς, να αποφεύγουν να κινούνται στους δρόμους αυτές τις ώρες λόγω της έντονης βροχόπτωσης σε όλη την Αττική.

    Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εφιστούσε την προσοχή όσων κινούνται στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

    “Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Οδηγίες σχετικά με την αντιμετώπιση του έντονου καιρικού φαινομένου δείτε ΕΔΩ, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.


    share
    Σχόλια Αναγνωστών
    Ροή
    Οικονομία
    Επιχειρήσεις
    Επικαιρότητα

    Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.