Quantcast
Άνοιξε τις πύλες του το κοινωνικό παντοπωλείο Χανίων - enikonomia.gr
share

Άνοιξε τις πύλες του το κοινωνικό παντοπωλείο Χανίων

δημοσιεύτηκε:

Μία νέα κοινωνική δομή στην οποία θα βρίσκουν καταφύγιο άποροι πολίτες άνοιξε σήμερα τις πύλες της στα Χανιά.

Πρόκειται για το κοινωνικό παντοπωλείο της περιφερειακής ενότητας Χανίων από το οποίο θα λαμβάνουν τρόφιμα και αλλά είδη τα μέλη 125 άπορων οικογενειών της περιοχής. Το κοινωνικό παντοπωλείο στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στο κτήριο του υγειονομικού και εγκαινιάστηκε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Βουλγαράκη.

«Η δημιουργία του κοινωνικού παντοπωλείου μια κοινή προσπάθεια όλων που συνεργαζόμαστε για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, όσο μπορούμε», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ Βουλγαράκης, στέλνοντας το μήνυμα ότι, “όλοι μαζί μπορούμε», ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο αριθμός των ωφελουμένων να αυξηθεί στο μέλλον, σταδιακά. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι οι ωφελούμενοι δεν λαμβάνουν βοήθεια από άλλες κοινωνικές δομές που υπάρχουν στα Χανιά όπως τα κοινωνικά παντοπωλεία δήμων καθώς γίνεται διασταύρωση των στοιχείων τους.

Η λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου στηρίζεται οικονομικά από την Περιφέρεια, φορείς και πολίτες που στέλνουν τρόφιμα αλλά και από την διοργάνωση εκδηλώσεων όπου αντί εισιτηρίου συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας. Η λειτουργία του στο χώρο που επιλέγει είναι ουσιαστική και συμβολική καθώς όπως δήλωσε ο διευθυντής της διεύθυνσης δημόσιας υγείας Χανίων Δημήτρης Νικολακάκης «το κτήριο του υγειονομικού είναι σημείο αναφοράς τόσο για την υγεία όσο και την πρόνοια των Χανιωτών».

Την ικανοποίηση του για την λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου εξέφρασε και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Αγοραστάκης επισημαίνοντας πώς, «σε περιόδους κρίσης αναδεικνύει την αλληλεγγύη και την κοινωνική προσφορά»

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.