Quantcast
Άνοιξε το τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα Ελλάδας - Αλβανίας - enikonomia.gr
share

Άνοιξε το τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας

δημοσιεύτηκε:

Για περισσότερες από δύο περίπου ώρες έμεινε τελικά κλειστό το τελωνείο Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας και όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Πρεσπών, Κώστας Κωνσταντινίδης,”είτε θα προβαίναμε στη συγκεκριμένη συμβολική κινητοποίηση, είτε θα ερχόμασταν σε σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις”.

“Μετά από διαπραγματεύσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις καταλήξαμε στη χρυσή τομή του αποκλεισμού για λίγο περισσότερο από δυόμιση ώρες. Δεν είχαμε πρόθεση να συγκρουστούμε και σεβάστηκαν και τη συμβολική κίνηση που θέλαμε να κάνουμε”. ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Ο αποκλεισμός του τελωνείου, (ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να αποκλειστεί για 24 ώρες) έγινε από αγρότες και κτηνοτρόφους – μεταξύ άλλων – από τις Πρέσπες και το Αμύνταιο Φλώρινας και την Καστοριά και στο σημείο βρέθηκαν περισσότερα απο 250 άτομα, τα οποία μετέβησαν στο τελωνείο με αγροτικά οχήματα.

Υπενθυμίζεται, ότι στα μπλόκα παραμένουν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι υπόλοιποι αγροτοκτηνοτρόφοι στη Δυτική Μακεδονία, με βασικό αντικείμενο την οργάνωση των συναδέλφων τους για το συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Τρίτη 14/2, ενώ καθοριστική για τη συνέχιστη των κινητοποιήσεων θα είναι και το αποτέλεσμα της συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 12 το μεσημέρι, ανάμεσα σε αγροτοσυνδικαλιστές και κυβερνητικά στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.