Quantcast
Αντιδράσεις για τις δηλώσεις της Μαρίν Λεπέν - enikonomia.gr
share

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις της Μαρίν Λεπέν

δημοσιεύτηκε:

Ποικίλα σχόλια προκάλεσαν δηλώσεις της επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας «Εθνικό Μέτωπο» Μαρίν Λεπέν, με τις οποίες εξέφραζε την ελπίδα για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

 «Ο κ. Τσίπρας βρήκε τον μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη στο πρόσωπο της κας Λεπέν. Η ακροδεξιά σύμμαχός του, με δήλωσή της στη Λε Μοντ λέει ότι “επιθυμούμε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στην ουσία αυτό θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών”. Στην Ευρώπη οι πάντες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι ακραίες συνιστώσες του θα οδηγήσουν την πατρίδα μας στην απομόνωση. Μόνον ο ίδιος επιχειρεί να το κρύψει. Ο κ. Τσίπρας είναι το ατύχημα που ΔΕΝ θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα».

Εξάλλου, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή δήλωσε:

«Κι εμείς ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί τη στήριξη αυτού του ακροδεξιού κόμματος. Αποφεύγοντας έτσι, την κατάταξή του στα κόμματα που αποτελούν απειλή για την Ευρωπαϊκή Οικογένεια και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα των πολιτών».

Απαντώντας στις ανακοινώσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αποτελεί ανάχωμα στην ακροδεξιά που εκπροσωπεί η Λεπέν, αλλά και μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της. Υποδείξεις από το κόμμα του κ. Μπαλτάκου και του κ. Βορίδη δεν δεχόμαστε. Πολύ περισσότερο, όταν οι ακραίες πολιτικές λιτότητας διαμορφώνουν το έδαφος ανάπτυξης της ακροδεξιάς».

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.