Quantcast
Αντιδράσεις στη Γερμανία μετά το δημοσίευμα του "Spiegel" για Grexit - enikonomia.gr
share

Αντιδράσεις στη Γερμανία μετά το δημοσίευμα του “Spiegel” για Grexit

δημοσιεύτηκε:

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προκαλεί σήμερα αντιδράσεις στη Γερμανία, ακόμη και στους κόλπους της πλειοψηφίας της, έπειτα από ένα δημοσίευμα στον ιστότοπο του περιοδικού “Ντερ Σπίγκελ” σύμφωνα με το οποίο είναι έτοιμη να αφήσει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη σε περίπτωση που στη χώρα ανέβει στην εξουσία η ριζοσπαστική αριστερά.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Μέρκελ, ο Κρίστιαν Μπόιμλερ, απηύθυνε σήμερα προειδοποίηση: “Σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, τα χρέη (της Ελλάδας) δεν θα μπορούν να αποπληρωθούν και η Γερμανία θα επιβαρυνθεί σημαντικά”.

Οι σοσιαλδημοκράτες (SPD), μέλη του “μεγάλου συνασπισμού” που βρίσκεται στην εξουσία στο Βερολίνο, αμφισβήτησαν δημόσια τη θέση περί Grexit που αποδίδεται στη Μέρκελ.

Έτσι ο αρμόδιος για το ευρώ αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, δήλωσε πως οι συντηρητικοί και μόνον αυτοί ήταν η πηγή της εν λόγω “διαρροής” στο “Ντερ Σπίγκελ”. “Μια αλλαγή γραμμής της κυβέρνησης; Μάλλον ένα σοβαρό λάθος της CDU”, σχολίασε στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο σοσιαλδημοκράτης υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ είχε πάρει από το Σάββατο τις αποστάσεις του. “Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης. Και πρέπει να παραμείνει”, είχε υποστηρίξει μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Το γερμανικό ριζοσπαστικό κόμμα “Η Αριστερά” (Ντι Λίνκε) επιτέθηκε επίσης στην καγκελάριο. “Με αυτού του τύπου τον δημόσιο εκβιασμό θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την Ελλάδα πριν από τις εκλογές”, δήλωσε ο πρόεδρος του “Ντι Λίνκε” Μπερντ Ρίξινγκερ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.