Quantcast
Αντιμέτωποι με τις Βρυξέλλες, οι Έλληνες συσπειρώθηκαν πίσω από τον Αλέξη - enikonomia.gr
share

Αντιμέτωποι με τις Βρυξέλλες, οι Έλληνες συσπειρώθηκαν πίσω από τον Αλέξη

δημοσιεύτηκε:

Χωρίς την παρουσία κιγκλιδωμάτων έξω από την Βουλή που χαρακτήρισαν την εποχή Σαμαρά, οι Αθηναίοι είχαν μαζευτεί κατά χιλιάδες στις 5 Φεβρουαρίου στην πλατεία Συντάγματος μετά την ξαφνική απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να κόψει το κύριο κανάλι χρηματοδότησης για τις ελληνικές τράπεζες αναφέρει η  l’ Humanite στο πρωτοσέλιδο της την Πέμπτη. 

Ήταν μια αυθόρμητη παρόρμηση να πουν “όχι” στην άρνηση του δημοκρατικού αποτελέσματος των εκλογών και στην τιμωρητική υπέρβαση του ρόλου της ΕΚΤ συνεχίζει το δημοσίευμα υπογραμμίζοντας ότι την ημέρα που ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης βρισκόταν αντιμέτωπος με ένα νέο συμβιβασμό στο Eurogroup, οι Αθηναίοι για ακόμα μια φορά χθες το βράδυ, πολλοί περισσότεροι από την προηγούμενη φορά συγκεντρώθηκαν κάτω από τα παράθυρα Βουλής των Ελλήνων.

Την ίδια ώρα σε είκοσι πόλεις στην Ευρώπη ελάμβαναν χώρα οι ίδιες διαδηλώσεις ως ένδειξη της αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών στο μήνυμα των Ελλήνων ότι είναι ένας λαός αποφασισμένος να αρνηθεί τις επιταγές της λιτότητας και να  ακουστεί η φωνή του.

Αυτή η λαϊκή κινητοποίηση, συνεχίζει το δημοσίευμα, αποτελεί πολύτιμη υποστήριξη για την κυβέρνηση Τσίπρα στη μάχη της να πετύχει αλλαγή της συμφωνίας με τους δανειστές.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πάνω από σαράντα πόλεις και στα ελληνικά νησιά στη χώρας με το κοινό μήνυμα «μαζί» που κυκλοφορούσε στα κοινωνικά δίκτυα στο Internet.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.