Quantcast
Αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναλαμβάνει σύμφωνα με δημοσίευμα ο Μαργαρίτης Σχοινάς - enikonomia.gr
share

Αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναλαμβάνει σύμφωνα με δημοσίευμα ο Μαργαρίτης Σχοινάς

δημοσιεύτηκε:

«Κλειδωμένη» θεωρείται σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» η επιλογή του Μαργαρίτη Σχοινά για τη θέση του του αντιπροέδρου της Κομισιόν.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η νέος πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν αναμένεται να ανακοινώσει τη νέα δομή και σύνθεση της Επιτροπής καθώς επίσης και τα χαρτοφυλάκια των 28 μελών της.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει «το Κονκλάβιο», «πηγές του ΕΛΚ και διπλωματικές πηγές θεωρούσαν «κλειδωμένο» ότι ο Σχοινάς θα είναι ένας από τους αντιπροέδρους της Κομισιόν που θα προέρχονται από το ΕΛΚ. Δεν γνωρίζουμε τους υπόλοιπους, αλλά ξέρουμε ότι από τους Σοσιαλιστές θα είναι σίγουρα ο Φρανς Τίμερμανς και από τους Φιλελεύθερους η Μαργκρέτε Βεστάγκερ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «αυτό σημαίνει ότι ο Σχοινάς δεν θα έχει ένα χαρτοφυλάκιο, αλλά αριθμό χαρτοφυλακίων που θα υπάγονται στις αρμοδιότητές του. Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι αυτά θα είναι «αιχμής». Σημειώνω ότι πρόκειται για ιστορική επιτυχία, καθώς, ποτέ Έλληνας επίτροπος δεν έχει «χτυπήσει» αντιπροεδρία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως και ότι το ΕΛΚ με τον τρόπο του πριμοδοτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η χώρα αλλάζει «πίστα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.