Quantcast
Αντωνοπούλου: Η οικονομία αλλάζει, η ΝΔ όχι - enikonomia.gr
share

Αντωνοπούλου: Η οικονομία αλλάζει, η ΝΔ όχι

δημοσιεύτηκε:

«Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση αποδέχθηκε τη λήψη μέτρων ως αναγκαίο τίμημα για την έξοδο της χώρας από την αυστηρή επιτήρηση. Συμφώνησε όμως και σε μία σειρά αντιμέτρων, η εφαρμογή των οποίων θα αμβλύνει τις συνέπειες του πακέτου μέτρων που θα ισχύσουν μετά το 2018. Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι η κυβέρνηση κατάφερε να εντάξει στη συμφωνία με τους δανειστές το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, σε άρθρο της στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», με τίτλο «Η οικονομία αλλάζει, η ΝΔ όχι».

Επικρίνει την αντιπολίτευση τονίζοντας ότι «κατά τη διάρκεια των τελευταίων διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους Θεσμούς, η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη εστίαζαν την κριτική τους στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και απαιτούσαν την άρον – άρον ολοκλήρωση της συμφωνίας στο όνομα της εκταμίευσης των δόσεων και όχι στο περιεχόμενο της συμφωνίας που επεδίωκε η κυβέρνηση. Για εκείνους το ζητούμενο δεν ήταν ποτέ το συγκεκριμένο μείγμα μέτρων, πολλώ δε μάλλον η επίπτωσή τους στον κόσμο της εργασίας. Το απέδειξαν άλλωστε τα προηγούμενα χρόνια, υπογράφοντας μνημόνια που εκτόξευσαν την ανεργία στο 27,7%, και νομοθέτησαν τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας».

Η κ. Αντωνοπούλου επισημαίνει σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι «μπορεί το α’ τρίμηνο να ήταν αρνητικό όσον αφορά τον δείκτη του ΑΕΠ, κυμάνθηκε δηλαδή στο επίπεδο του 2014, έτους “success story”, ωστόσο οι οικονομικοί δείκτες των πρώτων μηνών του 2017 μάς επιτρέπουν να αισιοδοξούμε».

Καταγράφουν αύξηση της μισθωτής απασχόλησης, άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής, του εμπορίου και των εξαγωγών και άνοδο των τουριστικών αφίξεων, σημειώνει και προσθέτει ότι την ίδια στιγμή, τα spreads διολισθαίνουν για πρώτη φορά σε επίπεδα προ κρίσης και οι δείκτες του οικονομικού κλίματος, των επιχειρηματικών και των καταναλωτικών προσδοκιών βελτιώνονται αισθητά. Υπογραμμίζει ότι τους πρώτους τέσσερις μήνες της φετινής χρονιάς δημιουργήθηκαν 125.000 θέσεις εργασίας, αναφέροντας πως πρόκειται για την υψηλότερη επίδοση στο πρώτο τετράμηνο του έτους από το 2001 έως σήμερα.

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας υποστηρίζει ότι «πέραν των θετικών εξελίξεων στον τομέα της απασχόλησης, οι οικονομικοί δείκτες τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους διαψεύδουν την κινδυνολογία που εσκεμμένα και αβάσιμα καλλιεργούν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και καταλήγει σημειώνοντας ότι «η οικονομία αλλάζει, η ΝΔ θα αλλάξει ή θα εξακολουθήσει να εμμένει στη στείρα, παλαιοκομματική, μικροπολιτική αντιπολίτευση; Όσο γρηγορότερα η αξιωματική αντιπολίτευση αποδεχθεί τη νέα πραγματικότητα, προσαρμοστεί και συμβάλλει σε αυτήν, τόσο το καλύτερο για την οικονομία και τη χώρα συνολικά».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.