Quantcast
Αντωνοπούλου: Κάτω από το 20% η ανεργία το 2018 - enikonomia.gr
share

Αντωνοπούλου: Κάτω από το 20% η ανεργία το 2018

δημοσιεύτηκε:

Την πεποίθησή της ότι η ανεργία θα υποχωρήσει κάτω από το 20% το 2018 «σπάζοντας επιτέλους το ψυχολογικό όριο του ενός εκατομμυρίου ανέργων» εκφράζει με συνέντευξή της στην “Αυγή” η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Η αναπληρώτρια υπουργός εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα κινηθεί φέτος στο 2% που – σε συνδυασμό με τον υπερδιπλασιασμό των άμεσων ξένων επενδύσεων σε σχέση με το 2015 και την αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων κατά 8,5% – θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Η αλλαγή σελίδας στην οικονομία και οι παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας αποτελούν σίγουρα τους βασικούς παράγοντες της αύξησης της απασχόλησης» σημειώνει χαρακτηριστικά. «Σε αυτή τη λογική απευθυνόμαστε στον ιδιωτικό τομέα με προγράμματα του ΟΑΕΔ και υλοποιούμε δράσεις για να αποφύγουμε τον κοινωνικό αποκλεισμό ομάδων που ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της ανεργίας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι η προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας τόσο στους νέους όσο και στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Η Ράνια Αντωνοπούλου κατηγορεί τέλος τη ΝΔ ότι «καλλιεργεί συστηματικά ένα κλίμα καταστροφολογίας επιχειρώντας να μηδενίσει οτιδήποτε θετικό κάνει η σημερινή κυβέρνηση» και προσθέτει: «Σε αυτήν την προσπάθεια έχει συμμάχους ένα μεγάλο τμήμα των Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία κινδυνολογούν ασύστολα και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα με στόχο να δημιουργήσουν την εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε τα χειρότερα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.