Quantcast
Απάντηση Γιούνκερ σε Παπαδημούλη: Η ΕΕ σέβεται πλήρως τις κυρίαρχες επιλογές του λαού - enikonomia.gr
share

Απάντηση Γιούνκερ σε Παπαδημούλη: Η ΕΕ σέβεται πλήρως τις κυρίαρχες επιλογές του λαού

δημοσιεύτηκε:

Απάντηση έδωσε ο Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ  στην πρόσφατη ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με tweet της Αντιπροσωπείας την 18η Ιουνίου «We are staying in Europe».

Ο κ. Παπαδημούλης είχε πει ότι «αυτή η ανάρτηση συνιστά ατόπημα, καθώς παρεμβαίνει στις εσωτερικές εξελίξεις. Τη Δευτέρα καταθέτω σχετική ερώτηση στην Κομισιόν».

Η απάντηση του κ. Γιούνκερ συντάσσεται με την άποψη ότι η θέση της Ελλάδας είναι εντός της ζώνης του ευρώ. Αναφέρει ότι  «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σέβεται πλήρως τις κυρίαρχες και δημοκρατικές επιλογές του ελληνικού λαού».

Επισημαίνει ότι  «η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ. Η Επιτροπή είναι πεπεισμένη ότι η θέση της Ελλάδας είναι σταθερά εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με τα άλλα μέλη της οικογένειας της ΕΕ. Επίσης, έχει υποστηρίξει με συνέπεια τη θέση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στις ανακοινώσεις της Επιτροπής. Η Επιτροπή διατηρεί αντιπροσωπείες και στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και περιφερειακά γραφεία.

Αποστολή τους είναι να πληροφορούν τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό για τις πολιτικές της ΕΕ, να έχουν επαφές με την κυβέρνηση, τους πολιτικούς συνομιλητές και ενδιαφερόμενους φορείς, και να υποβάλλουν αναφορά στην Επιτροπή σχετικά με τις σημαντικές εξελίξεις στην εκάστοτε χώρα”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.